Țigările clasice, înlocuite tot mai mult cu cele electronice. Cât de nocive sunt

199
Țigările clasice, înlocuite tot mai mult cu cele electronice. Cât de nocive sunt - fumat-1708437575.jpeg

Articole de la același autor

În ultimii ani, chiar dacă legislația și politicile anti-fumat au devenit tot mai aspre, consumul de țigări clasice sau, altfel spus, de tutun convențional, a înregistrat un declin, în favoarea celorlalte alternative. Este vorba despre țigara electronică și tutunul încălzit, promovate agresiv de industrie ca fiind mai puțin nocive, lucru datorat în special breșelor existente, deocamdată, în legislația foarte multor țări.

Medicul primar pneumolog Florin Mihălțan consideră că, prin aceste produse, politica industriei tutunului este de reinserție a fumătorului în anumite spații sociale unde vrea să fie integrat. Potrivit studiilor, în România aceste noi dispozitive de fumat sunt utilizate de cel puțin 50% dintre adolescenții români.

„Este un lucru cert că în toate țările, în ultimii 5 ani, procentul adolescenților care consumă țigări electronice și tutun încălzit a crescut vizibil.

În primul rând, trebuie să facem deosebirea dintre țigara electronică și tutunul încălzit. Țigara electronică are cartuș de nicotină, iar tutunul încălzit se deosebește de tutunul convențional prin faptul că este încălzit la 400 de grade și este inhalat la o temperatură mult mai mică decât tutunul convențional, care este încălzit la 700 de grade. Așadar, deosebirea dintre cele două este că într-o parte avem cartuș de nicotină, iar în partea cealaltă cartuș de tutun, care are un alt mod de prelucrare și distribuție în momentul inhalării. Al doilea lucru important este că industria tutunului promovează un concept care se cheamă harm reduction - o indicație de a folosi așa zisele alternative, despre care încearcă să demonstreze că sunt mai puțin dăunătoare decât tutunul clasic. Problema este că se folosesc exact aceleași căi care au fost folosite și pentru promovarea tutunului convențional, acum zeci de ani”, explică medicul, pentru publicația HotNews.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.665 secunde