Secrete care ajută să păstrăm plămânii sănătoși

267
Secrete care ajută să păstrăm plămânii sănătoși - plamani-1690483041.jpg

Articole de la același autor

Prin plămânii noștri trec în fiecare zi peste 10.000 de litri de aer, sute de alveole pulmonare având grijă ca oxigenul din aerul pe care îl respirăm să ajungă în sânge și, apoi, în celule.

Pentru a avea plămâni sănătoși, medicii specialiști fac câteva recomandări de bază. Nu se pot începe indicațiile fără a relua vechiul sfat privind renunțarea la fumat. Puteți să încercați să reduceți numărul de țigări pe care le fumați zilnic, însă cel mai sigur pentru sănătatea plămânilor este să renunțați în totalitate la acest obicei. De asemenea, aveți grijă ca aerul din încăperile unde stați de obicei să aibă umiditatea adecvată.

Nu vă reprimați tusea și expectorațiile, care apar mai ales dimineața. Introduceți, totodată, în dietă alimentele care contribuie la bunăstarea plămânilor. Este vorba de usturoi, legume cu frunze verzi, ghimbir, nuci și semințe. În altă ordine de idei, deși vremea corsetelor a trecut, alegeți haine care vă ajută să respirați liber. Și, cel mai important, respirați pe nas, nu pe gură. Dacă remarcați că nu puteți să respirați corect pe nas, faceți o vizită la medic. Petreceți cât mai mult timp în natură, respirând aer curat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Aprilie 2023
Stire din Sănătate : Fumatul poate provoca avort spontan?
Pagina a fost generata in 0.511 secunde