Plecați în vacanță? Nu uitați să puneți trusa medicală în bagaj!

229
Plecați în vacanță? Nu uitați să puneți trusa medicală în bagaj! - fond-trusa-medicala-de-vacanta-1690483001.png

Articole de la același autor

Atunci când plecăm în vacanță, trusa cu medicamente este foarte importantă în bagaje. Ea poate face diferența între un concediu fericit și unul chinuit.



Trusa cu medicamente, având locul asigurat în bagajele de vacanță, este esențială pentru persoanele care călătoresc cu copiii sau au anumite boli cronice ori diverse sensibilități. În primul rând, în trusă trebuie să existe medicamentele recomandate de medic. Este vorba despre toate medicamentele pe care le luați în mod obișnuit pentru problemele cronice. Ele trebuie să fie ambalate în cantitate suficientă, mai ales dacă nu le puteți obține fără prescripție medicală în altă țară. De asemenea, nu trebuie să lipsească din geanta de voiaj nici analgezicele și antitermicele. Sunt foarte utile, deoarece durerile de cap sau de spate sunt frecvente în timpul vacanței, din cauza schimbării climei, căratului bagajelor sau a mersului pe jos. Produsele de protecție solară sunt, totodată, recomandate de specialiști pentru trusa de călătorie. Indiferent dacă mergem la mare, la munte sau într-un city break, soarele este extrem de puternic în lunile de vară și aveți nevoie de produse cu SPF, chiar dacă nu stați la plajă. La capitolul antibiotic, întotdeauna este bine să aveți măcar unul cu spectru larg în trusa de prim ajutor. Este util în timpul călătoriilor, pentru orice eventualitate în care vă alegeți cu o infecție bacteriană și nu aveți acces imediat la asistență medicală. Nici probioticele nu trebuie lăsate la o parte. Schimbarea obiceiurilor alimentare poate afecta flora intestinală și poate duce la probleme digestive, în cazul cărora probioticele sunt recomandate.

Mai mult, în trusa medicală de vacanță, specialiștii mai recomandă să avem antiinflamatoare. Un unguent, plasture sau comprimat antiinflamator poate fi necesar pentru a trata inflamații, micile entorse sau lovituri pe care le puteți suferi în timpul călătoriei. Importante sunt și antidiareicele și antivomitivele. Toxiinfecțiile alimentare sunt frecvente în timpul vacanței și pot fi destul de neplăcute. Totodată, multe persoane pot avea nevoie, pe parcursul călătoriei, de spray împotriva insectelor. Cu cât este mai cald, cu atât sunt mai mulți țânțari și alte insecte care înțeapă. Rehidratantul oral trebuie și el să fie prezent în trusa medicală de voiaj. Căldura excesivă, consumul de alcool, transpirația și diareea pot duce la deshidratare. Pentru a evita complicațiile și stările de rău, includeți și plicuri cu săruri pentru rehidratare orală. Lângă ele, trebuie puse în trusă și medicamente pentru greață și rău de mișcare. Dacă știți că aveți rău de mișcare și greață în timpul călătoriilor, nu uitați de medicamentele care contribuie la ameliorarea simptomelor și vă ajută să vă simțiți mai bine. Nu în ultimul rând, trusa medicală de voiaj trebuie să conțină plasturi, dezinfectanți și comprese. Dacă plănuiți să faceți sport, să mergeți în drumeții sau aveți copii, atunci trebuie să luați un mic kit de îngrijire a rănilor în bagaj.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2396 secunde