Licitația pentru noul CET a fost deblocată

585
Licitația pentru noul CET a fost deblocată - x-cet-1697797425.jpeg

Articole de la același autor

Luna aceasta, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația referitoare la procedura de achiziție de proiectare și execuție a noului CET de la Constanța. În urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Primăria Constanța are, acum, cale liberă pentru a stabili câștigătorul licitației privind achiziția de proiectare și execuție a noului CET. Reamintim că deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a CET-ului a fost suspendată în urma unei contestații depuse pe 6 octombrie. Același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară.

„Din cauza acestei contestații, procedura de achiziție a fost întârziată cu trei săptămâni. Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. Menţionăm că proiectul „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4343 secunde