Lipsesc medicamentele, dar nu și gândacii! Control de amploare la Spitalul Județean

1112
4
Lipsesc medicamentele, dar nu și gândacii! Control de amploare la Spitalul Județean - controlspital3-1522941029.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost controlat, luna trecută, de către o echipă a Consiliului Județean Constanța, care a descoperit o serie de probleme ce trebuie remediate în cel mai scurt timp posibil.

Controlul a vizat patru secții ale SCJU: Medicină Internă II, Neurologie, Cardiologie și Ortopedie-Traumatologie. Spre exemplu, la secția Neurologie, curățenia este nesatisfăcătoare, situație confirmată și de asistentele medicale, care susțin că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie nu își îndeplinesc atribuțiile așa cum ar trebui. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut, care se datorează în mare parte bolnavilor paralizați și care nu se pot deplasa la toaletă.

De asemenea, s-a observat că dezin-secția nu este suficientă pe secțiile nemodernizate. Tocmai de aceea, aici s-au făcut următoarele recomandări: monitorizarea responsabilă a modului de derulare a serviciilor externalizate (cum ar fi serviciile de curățenie, spălătoria, dezinsecția și deratizarea).

Totodată, se impune verificarea programului și prezenței angajaților, pentru că, la nivelul secțiilor inspectate, s-a constatat faptul că majoritatea angajaților nu semnează în condicile de prezență ale cadrelor medicale.

O altă problemă semnalată de CJC face referire la faptul că, la nivelul grupurilor sanitare din saloane, nu există o aprovizionare corespunzătoare cu materiale igienico-sanitare. Din acest motiv, asistenții șefi vor avea obligația ca pe viitor să monitorizeze cu atenție gestionarea acestora.

De asemenea, cadrelor medicale li se cere să fie mai atente cu referatele de pe secții și să semnaleze lipsurile de medicamente, lipsurile de ață chirurgicală, de proteze, de piese, de instrumentar consumabil, de defecțiuni sesizate la nivel de mobilier, echipament IT etc.

La final, inspectorii CJC au tras următoarele concluzii: în trei din cele patru secții verificate, curățenia la nivel de secție este, în general, corect întreținută, făcând abstracție de aspectul nemodernizat al secției de Medicină Internă II.

Verificarea stocurilor de medicamente, de materiale sanitare și de biocide este la fel de importantă. La acest capitol, de la pacienții intervievați reiese că aceștia nu ar fi fost nevoiți să achiziționeze din bani proprii vreun medicament. Totuși, cei de la CJC au observat că nu există o gestiune a medicamentelor pe fiecare secție în parte, ci doar o gestiune generală la nivelul spitalului.

În ceea ce privește medicamentele, controlul a evidențiat lipsa îndelungată a unor medicamente, precum Diurex, Furosemid, Metroprolol, care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții.

v v v

La final, s-a tras concluzia că în spital trebuie reanalizată eficiența externalizării unor servicii din domeniul sanitar și regândită strategia de furnizare a acestora în regim in-house sau externalizarea în scopul efectuării de cheltuieli economicoase și eficiente pentru instituție. Înainte de toate, însă, se impune urmărirea permanentă a gradului de satisfacție a pacienților internați și mai ales raportarea lunară către Consiliul Județean Constanța a ratei mortalității intraspitalicești, a ratei infecțiilor nosocomiale, a ratei de reinternare la 30 de zile după externare, a ratei de corelare între diagnosticul la internare și diagnosticul la externare în vederea identificării problemelor din fiecare secție, pentru o eficientizare a activității medicale.

Comentează știrea

6 aprilie 2018
2% Easy Loan Offer

Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { [email protected] } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: [email protected] Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: [email protected]

nimic nou
7 aprilie 2018
sub soare...

bugetul sanatatii este arhisuficient de ani de zile, insa se fura pe rupte si culmea, nimeni nu e vinovat, nimeni nu e prins... le puteti face salarii ca in elvetia, degeaba, fara spaga, de la paznic la director, tot nu te va baga nimeni in seama in spital... sa fim seriosi, la ceea ce face practic o asistenta in spital la ora actuala , merita ea 4000 lei salar net? cel mult minim pe economie, caci oricum , pana nu ii bagi in buzunar nu se uita la tine... asa, intre doua postari pe facebuciuc ....

okila
7 aprilie 2018
spital

gandacii ca gandacii dar au si sobolani pe culoarul de la gastro tavanul de plastic este lipsa si pe acolo isi dau drumul alde shobi iar ceimai multi gandaci sunt la etajul 2 stanga,te mananca de vii

maciu-piciu
8 aprilie 2018
spital

marea problema e ca la spital potolul este putin si sub orice critica (bolnavilor si asa trebuie sa li se dea mancaruri slabe ,dar nu calitativ) si rudele aduc sacosi-sacosele cu mancare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5139 secunde