Locuitorii din zona ICIL îi cer edilului Vergil Chițac să intervină!

1587

Articole de la același autor

Rețeaua de distribuție a agentului termic din municipiul Constanța e în metastază. Plesnește una-două. O cârpești într-un loc, cedează într-altul. De ani și ani, cei ce au avut-o în administrare au umblat cu cârpeli în loc să înlocuiască conductele vechi de 50 de ani cu altele noi.



Armate de muncitori înarmați cu utilaje sparg asfaltul, decopertează trotuarele și deschid canalele termice. Fac eforturi uriașe să astupe găurile conductelor mâncate de rugină, dar totul e în zadar. La scurt timp, aburii țâșnesc din pământ, anunțându-i că trebuie să sape din nou, în același loc.

Dacă lucrătorii societății de termoficare au soarta lui Sisif, fiind condamnați să treacă prin chinurile muncii în zadar, clienții încălzirii centralizate trebuie să suporte din propriul buzunar pierderile uriașe de apă și agent termic, costurile lucrărilor de reparații fără număr și fără finalitate.



Victimele colaterale ale acestui calvar al termoficării municipale sunt pietonii orașului. Din cauza săpăturilor, a gropilor, a trotuarelor decopertate într-o mulțime de locuri, banala deplasare până la piață sau la serviciu a devenit o cursă cu obstacole, o aventură.

Iată, locuitorii de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din zona ICIL, din blocurile de vis-a-vis de Kaufland, se plâng că, pe o porțiune de trotuar cu lungimea de numai 300 de metri, după efectuarea săpăturilor și remedierilor în șase – șapte locuri, gropile au fost acoperite doar cu pietre. Deși au trecut mai multe luni de la finalizarea intervențiilor, covorul asfaltic nu a fost refăcut.



„Este incalificabil ce se întâmplă! Pe trotuar nu ne mai putem deplasa. Suntem nevoiți să mergem pe carosabil, fiind în pericol să fim accidentați de mașini. Îl invit pe primarul orașului să facă drumul acesta de câteva ori pe zi, timp de o săptămână! Nu cred că i-ar conveni”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, doamna A.P., o mamă cu un copilaș în brațe.

„Am muncit în Germania timp de un an și am văzut cum se fac lucrările la ei. Imediat cum termină lucrările de remediere la instalațiile subterane, nemții acoperă gropile și refac covorul asfaltic. De ce municipalitatea nu impune modelul german la lucrările din Constanța?”, întreabă tânărul Alex Crăciun.



„Nouă ne-au săpat groapa chiar în fața scării blocului, în urmă cu mai bine de o lună. Au plecat și ne-au lăsat pietroaiele. N-avem încotro, suntem obligați să călcăm pe ele cu mare grijă, să nu ne rupem picioarele!”, a declarat un domn în vârstă.

Domnule primar Vergil Chițac, în numele locuitorilor din această zonă, plătitori de taxe și impozite la bugetul local și cel general al statului român, vă cerem să dați dispoziție unităților din subordine să pună capăt calvarului la care sunt supuși zi de zi pietonii și să refacă urgent trotuarul! 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9163 secunde