Primarul Vergil Chiţac, întâlnire de lucru cu un deputat din Consiliul Local al oraşului Odesa

269
Primarul Vergil Chiţac, întâlnire de lucru cu un deputat din Consiliul Local al oraşului Odesa - chitacodesa-1652717404.jpg
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit-o luni, în vizită de lucru, pe Natalia Jukova, deputat în Consiliul Local al orașului-partener Odesa din Ucraina.
 

Au fost prezentate cu această ocazie măsurile de sprijin adoptate de către Primăria municipiului Constanța față de refugiații din Ucraina aflați temporar sau permanent pe raza municipiului Constanța, precum și măsurile de sprijin ale municipalității față de orașul-partener Odesa, în actualul context provocat de invazia militară rusă în Ucraina.

Primarul municipiului Constanța a prezentat, sintetic, principalele măsuri și inițiative ale municipalității privind sprijinul acordat refugiaților din Ucraina și orașului-partener Odesa.


Una dintre acestea este facilitarea funcționării centrului de colectare a donațiilor efectuate în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina, centru deschis la Pavilionul Expozițional. O altă măsură este facilitarea deschiderii și funcționării, în Constanța, a unui Hub umanitar și logistic destinat colectării și managerierii, în colaborare cu partenerul desemnat în acest sens de către Primăria Odesa (Fundația Manifestul Păcii / Manifest Mira), a donațiilor și sprijinului umanitar internațional, național și local destinate municipiului Odesa.


Nu în ultimul rând, Vergil Chiţac a făcut posibilă şi alocarea cu titlu gratuit la chirie a unor locuințe aflate în Campusul „Henri Coandă” pentru refugiații din Ucraina, prin intermediul Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța (inițiativă aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local Constanţa).


Natalia Jukova a înmânat primarului municipiului Constanța o scrisoare de mulțumire din partea omologului său din Odesa, în care Ghennadi Truhanov își exprimă recunoștința pentru solidaritatea și sprijinul față de Ucraina, față de orașul Odesa și față de locuitorii acestuia. Subliniind că prietenia adevărată nu cunoaște granițe, primarul Ghennadi Truhanov l-a invitat pe omologul său din Constanța să viziteze orașul Odesa, pentru a celebra împreună, în acest oraș minunat, victoria Ucrainei în actualul război.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde