Loviți și bruscați. Cine solicită protecția cadrelor medicale

152
Loviți și bruscați. Cine solicită protecția cadrelor medicale - loviti-1450457063.jpg

Articole de la același autor

Federația SANITAS solicită autorităților statului să ia măsuri de siguranță privind protecția personalului sanitar la locul de muncă.

Solicitarea vine ca urmare a unui incident petrecut ieri în cadrul spitalului bucureștean Elias, în urma căruia trei asistente au fost agresate, una dintre ele suferind o fractură la picior.

"Federația SANITAS este îngrijorată de lipsa de protecție a corpului medical la locul de muncă și atrage atenția autorităților statului privind agresiunile, din ce în ce mai dese, asupra angajaților din sistemul sanitar.

Studii recente au arătat că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% a fost agresat fizic. Timpul de așteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajații din sistem sunt agresați.

Creșterea numărului cadrelor medicale, precum și îmbunătățirea condițiilor de muncă, ar conduce la o calitate mult mai bună a serviciilor medicale, implicit la evitarea acestor situații conflictuale.

În acest sens, Federația SANITAS readuce în discuție deblocarea posturilor, legea salarizării unitare, respectarea drepturilor profesionale, precum și stabilirea unor măsuri legislative dure pentru cei care agresează fizic sau verbal personalul medical", au precizat reprezentanții federației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Social : Funcționarii publici ies în stradă
Vineri, 30 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Medic arestat pentru luare de mită!
Pagina a fost generata in 0.6209 secunde