Măcel pe plajele din Constanța! Cinci delfini eșuați în numai două zile

264
Cinci delfini au eșuat la sfârșitul săptămânii trecute pe plajele de pe litoral. Încă de joi, 23 iunie, echipa Mare Nostrum a fost alertată, pe linia de urgență 0763/255.731, de mai multe persoane, simpli cetățeni, salvamari, reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral și de echipajele ISU aflate pe plaje, de eșuarea mai multor delfini. Primii doi au fost descoperiți pe plajele din Faleză Nord și Costinești, un marsuin și un afalin, ambii în stare avansată de putrefacție. "Vineri, încă doi marsuini juvenili au eșuat, relativ apropiați unul de altul, pe cordonul litoral dintre Eforie Nord și Sud. Din primele constatări, nu s-au remarcat urme de plase pescărești, deși în imediata apropiere a unui delfin, marea a adus la țărm mai multe plase de pescuit. Doar unul dintre ei prezenta urme de violență, fiind proaspăt eșuați, au fost congelați pentru a se putea efectua necrop-sia și determina astfel cauza morții", a explicat Marian Paiu, coordonatorul programului de monitorizare delfini din cadrul Mare Nostrum.


Tot vineri, echipa s-a deplasat, spre seară, la Corbu, unde un alt marsuin, de 115 cm, a fost găsit fără suflare pe plajă. "La intervenții ne-am bucurat de sprijinul unui student străin, masterand din Cehia, care derulează un stadiu de practică la Mare Nostrum, timp de o lună de zile, pentru a studia toxoplasmoza la cetacee", mai precizează reprezentantul Mare Nostrum.


Dacă observați un delfin eșuat, este vital să anunțați cât mai repede, la numerele de telefon 0241/612.422, 0341/407.432 sau 0763/255.731 - linie non-stop, pentru a putea interveni la timp și a crește șansele mamiferului de a fi salvat. De asemenea, pe site-ul www.delfini.ro, găsiți formularul online prin intermediul căruia puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți). (A.P.) 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7734 secunde