Plasele pescarilor continuă să facă victime. Delfin eșuat pe Plaja Modern

166
Plasele pescarilor continuă  să facă victime.  Delfin eșuat  pe Plaja Modern - delfinesuat2-1462889199.jpg

Articole de la același autor

Dacă, la sfârșitul lunii martie, înregistram patru delfini eșuați pe 2016, la începutul lunii, mai adăugăm încă unul.

În cursul zilei de luni, 9 mai, echipa Mare Nostrum a fost anunțată, de la Dispeceratul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral, că pe Plaja Modern se află corpul unui delfin eșuat. Acesta era un marsuin-mascul (Phocoena phocoena relicta), de aproximativ 120 cm, mort de câteva zile.

"După toate probabilitățile și după urmele găsite pe corp, moartea acestuia a survenit prin asfixie mecanică, din cauza prinderii accidentale în plasele pescărești, cu toate că ne aflăm în plină prohibiție. Delfinul a fost preluat de către reprezentanții Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral și dus la incinerator", explică Marian Paiu, reprezentantul Mare Nostrum.

v v v

Dacă observați un delfin eșuat, este vital să anunțați cât mai repede la unul din numerele de telefon 0241/612.422, 0341/407.432 sau 0763/255.731 (linie non-stop), pentru a putea interveni la timp și a crește șansele mamiferului de a fi salvat. De asemenea, pe site-ul www.delfini.ro găsiți formularul on-line prin intermediul căruia puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde