Majorarea TVA la 9% pentru catering şi alimentaţie publică, propusă în cadrul şedinţei de BPN al PSD

157
Majorarea TVA la 9% pentru catering şi alimentaţie publică, propusă în cadrul şedinţei de BPN al PSD - ptc4mczoptq0mczoyxnoptuymmyzzdu3-1656327467.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că luni, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, a fost propusă revenirea TVA de la 5% la 9% pentru catering şi alimentaţie publică.

Întrebat pentru ce tipuri de produse şi servicii va creşte TVA, conform prezentării făcute de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, liderul PSD a replicat că este vizată eliminarea anumitor excepţii.

"Este propunerea... de exemplu, pentru catering şi alimentaţie publică era TVA 5%. Şi s-a propus venirea la 9%, cum este şi excepţia pentru alimente, în general. Nu poţi o abordare diferită de la 5% la restaurant, dar 9% în magazine, la zahăr. Vorbim de scoaterea anumitor excepţii, nu de introducere de taxe noi", a precizat Ciolacu.

El a subliniat că nu este vorba despre majorări, ci despre eliminarea unor excepţii.

"Nu creşte absolut nimic, este vorba de scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi? Deducerile pe salariu până în 4.500 de lei - suntem total de acord. Iar colegii - şi ministrul, şi colegii, şi eu, personal - continuăm să avem părerea că trebuie venită cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale", a precizat liderul PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5034 secunde