Mâncare veche și stricată, depistată de Protecția Consumatorilor în fast-food-uri și restaurante

204

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor au desfășurat, zilele acestea, numeroase acțiuni de control pentru supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică (unități fast-food, restaurante cu autoservire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar - restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării ), din întreaga țară.

Au fost controlați, în total, 728 operatori economici, din care 451 unități de comer-cializare și 277 unități de alimentație publică. Comisarii au verificat peste 84 tone produse alimentare constatându-se abateri la aproximativ 14,3 tone ( 17 %). Ca urmare a deficiențelor, au fost aplicate 616 sancțiuni contravenționale din care 341 amenzi în valoare de 911.300 lei și 275 avertismente. De asemenea, a fost dispusă măsura de oprire temporară de la comercializare pentru o cantitate de 10,3 tone produse alimentare, în valoare de 112.000 lei și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de 352 kg, în valoare de 9.000 lei.

Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Cristian Nica, sfătuiește consumatorii "să achiziționeze produse alimentare numai din spații special amenajate și autorizate și, totodată, să urmărească cu atenție calitatea produselor și condițiile de păstrare ale acestora". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4096 secunde