"Mare Nostrum" inventariază delfinii din Marea Neagră

720
1
Organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" continuă în 2012 acțiunile de monitorizare, ocrotire și salvare a delfinilor din Marea Neagră. Activitățile vor avea loc atât pe uscat, cât și pe mare, con-cretizându-se în identificarea delfinilor eșuați pe litoralul românesc, menținerea sub observație a pescăriilor pentru identificarea capturilor accidentale, observări ale grupurilor de delfini, precum și montări de dispozitive acustice de îndepărtare a delfinilor de plasele de pescuit.

Dintre rezultatele obținute în urma activităților de proiect desfășurate în perioada 2010-2011, Mare Nostrum a înregistrat un număr de 134 de delfini eșuați și a unui număr de 50 de delfini prinși în plasele pescarilor. Atât datele obținute până în prezent, cât și cele ce vor fi încadrate în noul proiect ce se va desfășura de-a lungul anului 2012, vor fi incluse la nivel internațional în baza

de date ACCOBAMS (Acordul pentru Protejarea Cetaceelor din Marea

Neagră, Marea Mediterană și a Zonei Contigue a Oceanului Atlantic), respectiv OBIS-SEAMAP, Explore Marine Megavertabrates (www.seamap.env. duke.edu).

"Dorim să atragem atenția asupra faptului că în fiecare an, zeci de delfini își găsesc sfârșitul prinși în plasele de pescuit sau eșuați pe mal, iar datoria noastră a tuturor este să prevenim acest lucru, să-i salvăm și să-i ocrotim, motiv pentru care suntem deschiși tuturor ce-lor care doresc să ne susțină financiar sau voluntar în îndeplinirea scopului și misiunii noastre", precizează Marian Paiu, coordonator al proiectului "Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră".

Numărul de telefon gratuit 0800 800 078 este în continuare disponibil pentru toți cei care dețin informații despre prezența sau eșuarea delfinilor în zona costieră a litoralului românesc. 

Comentează știrea

Anca Ileana Zollinger
3 iulie 2012
Salvarea Delfinilor

Buna, am auzit de Organizatia voastra "Mare nostrum" si as vrea sa va ajut cu tot ce pot si cum pot. Spuneti-mi cum as putea sa va fiu de ujutor. Pe 9 August sunt in Constanta. M-as bucura nespus sa va cunosc :) Salutari si numai bine, Anca

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Decembrie 2011
Stire din Social : Cine ne ucide delfinii
Pagina a fost generata in 3.6695 secunde