Martirii neamului românesc, omagiați de Ziua Eroilor, la Medgidia

294

Articole de la același autor

Martirii neamului românesc au fost omagiaţi, joi, 10 iunie, de Ziua Eroilor, în municipiul Medgidia. Autorităţile locale au organizat tradiționalele manifestări dedicate eroilor români la Monumentul Eroilor.

Începutul evenimentului a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și întâmpinarea oficialităților publice locale. În continuarea manifestărilor, Părintele Protopop al Protoieriei municipiului Medgidia, Petrică Ciobanu, a oficiat slujba de pomenire a martirilor neamului românesc.

Acțiunea comemorativă a culminat cu ceremonia de depunerea a coroanelor de flori și s-a încheiat cu o multașteptată defilare a Detașamentului de Onoare Garnizoanei Medgidia.

În fiecare an, la 10 iunie, poporul român sărbătorește Înălțarea Domnului, zi de mare sărbătoare națională, proclamată prin lege Ziua Eroilor.

Începând cu anul 1920, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de „sărbătoare națională” și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, când potrivit tradiției românești creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului.

În conștiința românească, acest solemn moment îngemănează într-o semnificativă și sfântă tradiție, cu cinstirea memoriei martirilor neamului, care de-a lungul secolelor, și-au așezat înălțătoarea jertfă a propriei vieți, la temelia devenirii și împlinirii istorice a poporului român pentru libertate, demnitate și unitate statală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9446 secunde