METEO pentru începutul NOULUI AN: cum va fi VREMEA pe 1, 2 și 3 ianuarie

360
METEO pentru începutul NOULUI AN: cum va fi VREMEA pe 1, 2 și 3 ianuarie - pozepoianabrasov2-1388506944.jpg

Articole recomandate

În prima zi din 2014 în capitală va fi înnorat, ceață și trecător burniță. În aceste condiții temperatura nu crește prea mult, o maximă de 0...2 grade



METEO MUNTE


La munte norii stratifomi se extind și spre zonele cu altitudini mai mici din Carpații Orientali și Carpații Meridonali, unde din loc în loc vor fi burnițe sau fulguieli și se poate depune polei. Restul masivelor montane vor avea parte de o zi în general frumoasă, cu soare, dar, izolat dimineața și noaptea va fi ceață pe văi și în depresiuni. Vântul nu trece de moderat, iar temperaturile sunt în continuare peste medie: maxime de 2 grade în Predeal, 4 grade la Păltiniș, minus 1 grad la Semenic și 5 grade la Stâna de Vale.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă și lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zăpadă, astfel acesta mai este present doar local și măsoară până la: 10 cm la Poiana Brașov, 12 la Arieșeni și 23 de cm la Straja.



METEO REGIUNI


Prima zi din 2014 nu aduce schimbări în evoluția vremii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 în zonele cu ceață și în estul Transilvaniei și 8 grade în Dealurile de Vest.

În regiunile din vestul Carpaților norii se risipesc. Dimineața va fi ceață pe văi și în depresiuni, dar mai târziu va fi destul soare. Temperaturile sunt comaprabile cu cele de ieri, astfel la amiază sunt așteptate 6 grade la Timișoara, 4 grade la Oradea, 2 grade la Cluj Napoca, 3 grade la Sibiu și 1 grad la Brașov.

În sudul țării vremea va fi mohorâtă, cu nori mulți, izolat ceață și trecător burnițe sau fulguieli ce pot favoriza formarea de polei. Regimul termic va avea valori apropiate de normele climatologice, cu temperaturi la amiază de 0...2 grade.

Nici urmă de soare în Dobrogea. Pătura de nori stratifromi persistă și din loc în loc va fi burniță. Vântul va fi liniștit, iar termometrele vor arăta la amiază cel mult 4 grade atât la Constanța, cât și la Tulcea.

În Moldova rece, dar normal pentru o primă zi de ianuarie. Norii stratiformi, ceață și burnița vor domina peisajul meteorologic întreaga zi. în plus în zonele unde temperaturile se vor menține negative, este posibil să se formeze polei. Minus 1 grad la Suceava și Piatra Neamț, 0 grade la Iași și Bacău și 1 grad cu plus la Vaslui și Focșani.

În prima zi din 2014 în capitală va fi înnorat, ceață și trecător burniță. În aceste condiții temperatura nu crește prea mult, o maximă de 0...2 grade



PROGNOZA METEO pe 2 și 3 ianuarie


Joi vremea va fi frumoasă la deal și la munte unde cerul va fi variabil. În celelalte regiuni temporar vor fi nori joși, local ceață, mai ales dimineața și izolat va burnița sau va fulgui. În aceste condiții temperaturile sunt scăzute în zonele cu ceață persistentă: minus 2...0 grade, în vreme ce în dealurile Banatului se vor atinge maxime de 10...11 grade.

În București stratul de nori se mai destramă, așa că sperăm și la câteva raze de soare. Vântul nu prea se simte, iar în termometre se adună aproximativ 3 grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii ianuarie. Excepție vor face zonele joase din sudul și din estul țării, unde norii persistă, și mai ales dimineața și noaptea va fi ceață asociată izolat cu burniță sau fulguieli. În vest norii se adună temporar, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul nu trece de moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade – cu cele 12 grade în Dealurile de Vest.

Cer înnorat în capitală și mai ales dimineața și noaptea va fi ceață, posibil asociată cu burniță. Vântul va fi linștit, iar maxima se va situa în jurul valorii de 3 grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5494 secunde