Mii de turiști își petrec ultima zi din an pe pârtiile din Poiana Brașov și Predeal

287
Mii de turiști își petrec ultima zi din an pe pârtiile din Poiana Brașov și Predeal - turist-1356960871.jpg
Mii de turiști se află pe pârtiile din Predeal și Poiana Brașov, unde își vor petrece Revelionul, pensiunile și hotelurile din cele două stațiuni fiind ocupate aproape în totalitate.

Deși temperaturile în Poiana Brașov sunt de circa minus zece grade Celsius, atât turiștii cazați la pensiunile și hotelurile din stațiune, cât și brașoveni din împrejurimi au luat cu asalt pârtiile, stratul de zăpadă fiind foartre bun pentru schi sau săniuș.

De asemenea, instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, tarifele de acces la teleferice pornind de la 20 de lei pentru o urcare și ajungând la 960 de lei pentru un abonament de zece zile pentru sezon, potrivit site-ului AnaTeleferic, compania care asigură tranasportul pe cablu în Poiana Brașov.

Cei care nu au echipament de schi pot apela la centrele de închirieri din stațiune, de unde pot închiria schiuri, clăpari și bețe cu sume între 20 și 30 de lei, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Un snowboard cu legături și clăpari costă circa 40 de lei, iar o sanie este închiriată la prețul de 10 lei.
Turiștii care vor să ia lecții de schi sau snowboard de la monitorii din Poiană trebuie să plătească între 70 și 100 de lei pentru o oră.

Cele mai aglomerate pârtii sunt Bradul, Lupului, Drumul Roșu și Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri și, ca grad de dificultate, este considerată ușoară.

Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roșu (4.725 metri) și Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experiență sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) și Kanzel (297 metri).

Pârtiile din Poiana Brașov au o lungime totală de 23 de kilometri și se întind pe o suprafață de 80 de hectare.

De asemenea, pârtia Clăbucet din Predeal este plină de turiști, statul de zăpadă depășind 50 centimeri.

Gradul de ocupare în pensiunile și hotelurile din județul Brașov este de peste 90%.

Cele mai ieftine alternative de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradițional sunt oferite de pensiunile și vilele incluse în Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), care, în județul Brașov, pune la dispoziție circa 3.000 de locuri de cazare în localități precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râșnov, Zărnești, Săcele sau Bunești.

Pentru sejurul de Revelion de patru nopți, prețul unui pachet la pensiunile ANTREC costă dublu față de Crăciun, între 900 și 1.500 lei de persoană.

De asemenea, și hotelurile din stațiunile Predeal și Poiana Brașov sau de la Brașov sunt aproape pline, unele dintre acestea fiind rezervate în totalitate. Prețurile însă sunt semnificativ mai mari față de un sejur la

pensiunile din zona rurală.

Hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopți. La o pensiune de trei stele din Predeal, un pachet pentru cinci nopți de Revelion costă 3.500 lei cu demipensiune, iar cel ultra all inclusive - 5.000 de lei în camera dublă. Există și varianta de închiriere a întregii pensiuni, în funcție de locurile de cazare disponibile. Astfel, o pensiune de trei stele din Predeal, cu o capacitate de 14-16 locuri, a putut fi închiriată la

prețul de 2.000 de euro pentru trei nopți de Revelion sau la 2.400 de euro pentru un sejur de patru nopți.

În Poiana Brașov prețurile sunt ceva mai ridicate. La un hotel de trei stele prețurile sunt între 657 de euro și 857 de euro de persoană pentru pachetul de cinci nopți și între 800 și 1.090 euro de persoană pentru pachetul de șapte nopți. Prețul include demipensiune, masa festivă de Revelion, program artistic live și vouchere de 100 sau 150 de euro pentru proceduri spa, în funcție de pachetul ales.

La un hotel de patru stele din Poiană, prețurile sunt cuprinse între 880 de euro și 1.600 de euro de persoană pentru un pachet de cinci sau șapte nopți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Decembrie 2012
Stire din Actual : JAF de UN MILION de EURO, de REVELION
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : De revelion în Hua Hin, Thailanda
Pagina a fost generata in 0.3597 secunde