Ministrul Dezvoltării a aprobat noi reguli pentru construcţia grădiniţelor în toată ţara

198
Ministrul Dezvoltării a aprobat noi reguli pentru construcţia grădiniţelor în toată ţara - fondatillagradinite-1663782224.jpg
Ministrul Dezvolt─ârii, Lucr─ârilor Publice ┼či Administra┼úiei, Cseke Attila, a aprobat, mar┼úi, un act normativ care prevede noi reguli pentru construc┼úia unor gr─âdini┼úe moderne ┼či sustenabile, care le ├«nlocuiesc pe cele ├«n vigoare elaborate ├«n 1997.

ÔÇ×La elaborarea acestor normative de construc┼úii am avut ├«n vedere crearea unor spa┼úii s─ân─âtoase pentru copii, construc┼úia unor gr─âdini┼úe moderne ┼či prietenoase cu mediul ├«nconjur─âtor. Dup─â cum se ┼čtie, anul trecut am ├«nceput reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor ┼či a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate ├«n perioada 1996 - 1999, f─âr─â a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, execu┼úia ┼či exploatarea cre┼čelor, urmat de normativul pentru construc┼úia ┼čcolilor ┼či liceelor, precum ┼či de cel pentru spitale, iar ast─âzi se transmite, spre publicare, ├«n Monitorul Oficial al Rom├óniei, Normativul pentru gr─âdini┼úe, care va intra ├«n vigoare la 30 de zile de la publicareÔÇŁ, a declarat ministrul, citat ├«ntr-un comunicat transmis de MDLPA.

Potrivit comunicatului, noul normativ a ┼úintit at├ót alinierea cu standardele din ┼úara noastr─â ┼či cu cele europene, publicate de Asocia┼úia de Standardizare din Rom├ónia, c├ót ┼či armonizarea cu cerin┼úele specifice procesului educa┼úional din strategiile elaborate de c─âtre autorit─â┼úile publice de resort pentru reformarea sistemului educa┼úional.

Noul normativ trateaz─â, ├«n principal, aspectele legate de eficien┼úa energetic─â a acestor construc┼úii, astfel ├«nc├ót gr─âdini┼úele noi vor fi verzi ┼či sustenabile. De asemenea, con┼úine prevederi detaliate pentru asigurarea s─ân─ât─â┼úii copiilor, cum ar fi detalierea sistemelor de ventila┼úie.Pagina a fost generata in 0.4558 secunde