MODERNIZARE. Cum se schimbă la față PROMENADA DIN MAMAIA! Galerie Foto

3886
16
Bătrâna Mamaie întinerește în fiecare an. Stațiunea de suflet a românilor își schimbă fața și devine din ce în ce mai modernă. În perioada următoare, vor fi demarate multe lucrări care vor aduce un suflu nou și vor schimba fața Mamaiei. Vor fi refăcute accesul pietonal dinspre Satul de Vacanță, vor fi construite patru pasarele pietonale și vor fi reamenajate promenada și piațetele de la Perla și de la Cazino.


Reconstrucția Promenadei din Mamaia se constituie într-un proiect separat, de amploare foarte mare. Lucrările vor începe chiar de la accesul dinspre Satul de Vacanță, unde toate spațiile verzi actuale, destructurate și neîntreținute, vor fi desființate, lăsându-se astfel locul unei piețe deschise. De asemenea, vor fi tăiați plopii bătrâni de peste 35 - 40 de ani și vor fi plantați 45 de arbori noi. Ca și mobilier urban, se vor folosi bănci, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat. 


În continuare, Piațeta Perla va deveni primul spațiu urban amplu din cadrul Promenadei Mamaia. Va fi realizată o scenă simplă, în aer liber, amplasată pe latura nord-est și vor fi amplasate spații cu pietriș, bazine cu apă, pavaje pietonale noi, dar și o pistă pentru bicicliști. Actualul bazin cu apă, supradimensionat și cu probleme structurale, va fi demolat, în locul său realizându-se fântâni arteziene la nivelul pavimentului. În dreptul scenei, se va amenaja un spațiu cu aglomerare de băncuțe. 


Circulație pe un singur sens și parcare în spic


Ulterior, mergând spre centrul stațiunii, secțiunea promenadei va acomoda, pe o lungime de aproape un kilometru, o zonă de circulație rutieră, cu parcarea aferentă. Se va circula tot pe un singur sens, ca și în prezent, iar parcările vor fi resistematizate, pe partea către plajă se va parca în spic, iar pe partea cu hotelurile se va parca în lung. Astfel, se obțin 402 locuri de parcare. Apoi, în zona Flora - Ovidiu se va ieși într-o parcare amenajată. De asemenea, în dreptul complexului hotelier Doina, pe locul actualului bazin de apă, se propunea a se realiza o parcare cu un număr total de 128 de locuri. Pe tot acest traseu, va fi făcută și o pistă pentru bicicliști și rolleri, cu dublu sens, vor fi plantați 150 de arbori și vor fi amplasate băncuțe pentru relaxare. 


Amfiteatru în Piațeta de la Cazinou 


Mai departe, în zona spațiilor comerciale, vor fi montate dale de granit fiamat, de culoarea nisipului. Ajungând la Piațeta Cazino, considerată emblematică pentru Promenada Mamaia, se va păstra importanța istorică și economică a zonei. Se va schimba tot pavimentul, cu unul de o calitate superioară și model geometric simplu, vor fi amplasate băncuțe și se va realiza o scenă acoperită, în formă de amfiteatru. 


De la punctul de sosire al telegondolei, spre Hotelul Iaki, se va păstra tronsonul rutier, tot pe sens unic, cu parcări în spic pe dreapta și pe stânga, cu un total de 433 de locuri de parcare. Actualele spații verzi, total neîngrijite și fără niciun sens urbanistic, vor fi înlocuite cu 70 de arbori. 


Fântâni arteziene și mulți copaci 


Spre Hotelul Rex se va interveni numai la nivelul pavimentului, va fi montat mobilier urban și vor fi plantați copaci. De asemenea, vor fi amenajate trei fântâni arteziene la nivelul pavimentului. Dincolo de Hotelul Rex, în fața căruia se va amenaja încă o piațetă, se va înlătura complet accesul auto și vor fi puse băncuțe de relaxare. Lucrările vor începe după încheierea sezonului estival, în luna septembrie 2013 și se vor încheia la finele anului 2014.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
30 mai 2013
era foarte bine asa cum era

toate cladirile astea noi o slutesc si aglomereaza spatiul... un fel de clown arhitectonic... (este un actor francez cu un numar de revista dragut: identifica amenajarile unui satuc din Franta cu boiala fettei; si pina la urma ajunge sa arate ca un clown; exact asta se intimpla in Mamaia si Cta... lasate pe mina papagalului cu gusturi indoielnice; in numele eficientei, totul, sigur...)

Nea Mitica
30 mai 2013
"Jos primaru' "!

Abia astept sa citesc comentariile postacilor de profesie Gica Contra, cum ca ziarul face propaganda pro Mazare, ca lucrarile preconizate sunt inutile, ca se cheltuiesc banii anapoda, s.a.m.d. Asadar... la treaba!

gabi
30 mai 2013
bani publici ?

Deocamdata sunt doar proiecte ! Se spune ca sunt spatii verzi neingrijite , ale cui sunt , cine trebuie sa aiba grija lor , nu bufonul de primar ? Cu ce bani vor face toate aceste amenajari ? Europeni sau din bugetul local ? Degeaba vor amenaja spatiile daca vom vedea in continuare haite de caini si mizerie pe granitul lor . Nu intentioneaza , pentru siguranta cetateanului si pentru curatenia statiunii , sa monteze si camere video si sa-i amendeze" rau de tot" pe cei care arunca mizeria pe jos ? Cati bani aduce statiunea mamaia la bugetul local ? Se merita toate aceste investitii intr-o statiune care functioneaza 3 luni pe an , in detrimentul orasului ?

tomass
30 mai 2013
Lacusta colorata

Actiunea de defrisare a inceput deja, lacustele lui mazare(POMACOST) rad copacii din Mamaia in zona Perla la aceasta ora.

Andrei
30 mai 2013
Vai de capul tau

Am citit ceea ce ai scris si deja ma doare capul. Cum adica sa functioneze statiunea Mamaia in DETRIMENTUL orasului??? Habar nu ai de nimic, poate n-ar strica sa pui mana pe o carte de economie de clasa a V-a inainte sa postezi ineptii si bazaconii.

Răspuns la: bani publici ?
Adăugat de : gabi, 30 mai 2013
Deocamdata sunt doar proiecte ! Se spune ca sunt spatii verzi neingrijite , ale cui sunt , cine trebuie sa aiba grija lor , nu bufonul de primar ? Cu...
gabi
30 mai 2013
vai de capul tau ?

Andrei , poate nu m-am facut inteles , ma intrebam daca merita ( economic vorbind) investitia in Mamaia fata de oras ? Este greu de inteles? Banii investiti in statiune se intorc in bugetul local , asta daca investitiile sunt de la bugetul local ? Ai idee cati bani aduce statiunea la bugetul local ? Daca ma intrebi pe mine , prefer o investitie majora in infrastructura orasului , in curatenie , in monitorizare video , in parcari supraterane si subterane in oras , intr-o solutie de a nu mai depinde de CET ( cea mai scumpa gigacalorie din tara) , intr-o solutie de a nu mai plati la RAJA 2 eur /mc de apa , in Cazinoul din Oras , in teatre , in evenimente culturale , in crese si gradinite ...etc .

Răspuns la: Vai de capul tau
Adăugat de : Andrei, 30 mai 2013
Am citit ceea ce ai scris si deja ma doare capul. Cum adica sa functioneze statiunea Mamaia in DETRIMENTUL orasului??? Habar nu ai de nimic, poate...
admirator
30 mai 2013
pai, cine

sa ingrijeasca spatiile verzi, daca nu primaria si firma lu' nazistu tzopaitor, mafiot, salvamar, papagal? Ei iau banii, nu fac nimic si apoi se pling ca spatiile nu-s ingrijite?!!!!!!! Chiar ca-s prosti constantenii astia, de-l voteaza mereu pe asta! Da' banii asia care se cheltuie aiurea cu Mamaia, nu erau necesari prin Cta? (nu mai e nevoie de parcari supraetajate? si altele?)

Andrei
30 mai 2013
Hmm...

Ai spus asta: "Cati bani aduce statiunea mamaia la bugetul local ? Se merita toate aceste investitii intr-o statiune care functioneaza 3 luni pe an , in detrimentul orasului ?" Este simplu de inteles faptul ca nu cunosti realitatile economice dar ai pretentii la infrastructura dezvoltata. Si aceste investitii chiar se fac in oras, s-a facut soseaua de centura, s-au asfaltat si se asfalteaza in continuare strazile, se reabiliteaza zona peninsulara, faleza, cladirile vechi, s-a facut parcare supraterana la spitalul mare si urmeaza inca una in piata Tomis Nord, podul IPMC, CET-ul urmeaza sa treaca la primarie samd. dar toate astea si pentru ca Mamaia genereaza o parte din veniturile la bugetul local de unde exista bani si pentru cofinantarea proiectelor pe bani europeni. Mamaia genereaza si aport la PIB local si PIB per capita, turismul dezvoltand toate ramurile economiei, generand venituri pentru toti cei implicati, bugetul general incasand de pe urma consumului, din TVA, din taxe si impozitele salariale. samd.

Răspuns la: vai de capul tau ?
Adăugat de : gabi, 30 mai 2013
Andrei , poate nu m-am facut inteles , ma intrebam daca merita ( economic vorbind) investitia in Mamaia fata de oras ? Este greu de inteles? Banii...
Miruna
30 mai 2013
nu e vb de rea vointa impotriv a lui mazare, ci de crunta realitate si anume interesele materiale pe care le-a avut mereu clanul sau economico financiar

se fac mereu ''reabilitari'',''improspatari'' si vesnice replantari'' la spatiile verzi doarece primaria are contract EXCLUSIV de ani de zile(cred ca vreo 1 2 ani) cu firma varului sau, POMACOST, iar caini maidaneiz sunt din belsug deoarece alte firme apropiate clanului mazare,precum puppy vet, au primit 4 milioane euro doar in ultimii 3 ani pt ca rezultatele sa fie nule deoarece avem cei mai multi caini maidanezi [pe cap cap de locuitor dintre toate orasele Romaniei;asa ca mazare et co nu fac nimic daca nu le iese un ban pt clanul lor;in aceste condtii cum sa nu fim indignati?treziti va la realitate,toate se fac din taxele si impozitle voastre cu rezultate aproape nule !

Răspuns la: "Jos primaru' "!
Adăugat de : Nea Mitica, 30 mai 2013
Abia astept sa citesc comentariile postacilor de profesie Gica Contra, cum ca ziarul face propaganda pro Mazare, ca lucrarile preconizate sunt...
Andrei
30 mai 2013
Interese financiare

Sunt curios cu cine vrei sa aiba interese financiare? Cu clanul PDL, clanul Soprano??? Normal ca astia fac ce fac in oras cu firme ale apropiatilor sau firme prietene, asa au facut si ceilalti care s-au perindat pe la putere. Doar nu crezi ca Videanu sau Udrea au cheltuit banii publici facand contracte cu firme ale opozitiei sau cu firme necunoscute lor, firma lui Udrea a trasat cu vopsea parcarile in Bucuresti si a pus taxa pe ele, ce naiba ma....hai sa terminam cu naivitatile prostesti, asa se face in toata lumea si se face legal, se numeste "lobby".

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5873 secunde