Muncă la negru în brutăriile și fabricile de pâine din Constanța

589
2
Muncă la negru în brutăriile  și fabricile de pâine din Constanța - muncalanegru-1393863369.jpg

Articole de la același autor

În cursul săptămânii, inspectorii de muncă din Constanța au luat la puricat toate brutăriile și fabricile de pâine. Controalele s-au desfășurat în cadrul unei campanii naționale privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată. Au fost vizate unitățile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase.
"Obiectivul principal al campaniei a fost identificarea și combaterea muncii nedeclarate, însă s-a urmărit și verificarea respectării de către angajatorii din domeniu a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, a fost vizată creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea legii de către acești angajatori. În plus, controlul a avut ca scop și identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca tinerilor și copiilor", a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola. 
Potrivit acestuia, de-a lungul celor două zile de controale, inspectorii de muncă din județul Constanța au verificat 67 de angajatori. 12 dintre aceștia au fost sancționați, aplicându-se amenzi în valoare de 116.000 lei. "La șase din firmele verificate au fost depistate persoane care munceau fără forme legale. În total, zece persoane munceau la negru. De asemenea, au fost identificate situații în care nu exista o evidență reală a orelor prestate de fiecare salariat și nu fuseseră întocmite regulamentul intern și fișa postului pentru fiecare funcție și meserie. De asemenea, nu era completat corect registrul general de evidență a salariaților, conform HG 500/2011 și nu era respectat repausul săptămânal", a mai spus Eugen Bola.


Comentează știrea

AFACEREA TA
4 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
4 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4732 secunde