Ne-am săturat de promisiuni! Unde sunt camerele de supraveghere video la Constanţa?

2366

Articole de la același autor

În urmă cu doi ani, autorităţile locale spuneau că toată Constanţa va fi împânzită de camere video şi că va avea un sistem de supraveghere modern, aşa cum alte oraşe din ţară au de ani de zile. Timpul a trecut, procedurile au mers cu viteza melcului şi iată că nici astăzi cel mai mare municipiu de la malul mării nu are nici măcar câteva biete camere puse în intersecţii, darămite pe străzi, lângă şcoli, în parcuri.

Vorbele pentru montarea de camere de luat vederi în Constanţa sunt vechi. Prin 2013, se vorbea despre nouă sisteme video care să fie puse în principalele intersecţii din oraş. Apoi, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a spus că ne trebuie 100, după care 200. În prezent, Primăria Constanţa are lansate mai multe proiecte de achiziţii pentru cumpărarea de echipamente pentru şcoli, dar şi în diferite zone ale oraşului. „Sunt proceduri în derulare, unele în stadii avansate”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.

Pe 6 octombrie, vor fi deschise ofertele pentru proiectul de Lucrări, furnizare şi montaj utilaje şi echipamente necesare realizării interconectării sistemelor video locale ale unităţilor şcolare la dispeceratul Poliţiei locale.



Şcolile, monitorizate de Poliţia Locală


Proiectul are o valoare de 2.026.780 lei şi va fi finanţat din fonduri bugetare. Conform soluţiei tehnice propuse, autorităţile publice care administrează unităţile şcolare de pe raza municipiului Constanţa nu dispun, în prezent, de un sistem de supraveghere şi monitorizare conectat la Poliţia locală. 17% din unităţi nu au deploc instalate sisteme video. „Niciunul dintre sistemele video locale existente nu utilizează funcţii de analiză video inteligentă pentru creare de alerte, rapoarte, statistici etc sau pentru funcţionalităţi video avansate. Drept urmare, recunoaşterea sau identificarea persoanelor în culpă este practic foarte greu sau chiar imposibil de realizat”, se arată în soluţia tehnică propusă.

Dacă totul merge bine şi licitaţia se va încheia fără contestaţii, lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, astfel încât până la finele lui 2022, toate unităţile de învăţământ din oraş să fie monitorizat de dispeceratul Poliţiei Locale.

Intrările în oraş, conectate video

„Suplimentar, mai este contractul pentru achiziţia de Serviciul de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea Primăriei Constanţa, în vederea prevenirii actelor de vandalism, a furturilor, pentru asigurarea integrităţii bunurilor publice, precum şi creşterea siguranţei cetăţenilor”, precizează reprezentantul Primăriei Constanţa.

Conform acestui proiect, vor fi monitorizate cele 24 de staţii de biciclete din întreg municipiul şi staţiunea Mamaia şi cele cinci puncte de la intrările în oraş, unde sunt amplasate vaporaşele (Gară CFR, Pescărie, sensul giratoriu Cumpăna, Cişmea şi dinspre Valul lui Traian). În plus, vor fi montate camere de supraveghere video în parcul de la Far, la fântâna de la Miga, în faţa Muzeului de Artă, în parcul „Oleg Danovski”, în parcul Tomis II, în piaţeta de la ICIL, la fântâna Păpădie din faţa Hotelului Oxford, în parcul Viitorului, în parcul Dragoslavele, în faţa Hotelului Iaki din Mamaia, la scena Perla din staţiunea Mamaia, la bariera din zona Castel din Mamaia, la scena Cazinou Mamaia, în Piaţa Ovidiu – strada Vasile Canarache şi pe strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989. În total, sunt 44 de locaţii şi 88 de camere de luat vederi.

În tot acest timp, constănţenii spun că nu mai cred că se va face ceva în acest sens:. „Ne-am săturat de promisiuni! Toţi se laudă dar nimeni nu face nimic, doar ne duc cu vorba!” 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5675 secunde