Nori negri asupra Școlii nr. 6 din Constanța. Ce se va întâmpla cu această instituție

1206
5
Nori negri asupra Școlii nr. 6 din Constanța. Ce se va întâmpla cu această instituție - fotofondscoli1-1452794588.jpg

Articole de la același autor

Școala nr. 6 din Constanța ar putea dispărea, în curând. Pe motiv că unitatea nu îndeplinește minimum de 300 de elevi pentru

a avea personalitate juridică, școala se află în prezent în situația de a fi comasată cu altă instituție.

Anunțul nu a fost încă făcut oficial, dar, cum veștile rele circulă repede, sunt deja voci care își fac griji în privința acestei măsuri. De pildă, profesorii își fac griji în privința catedrelor și posturilor, directorii în privința administrării, iar părinții, în privința distanței până la școală, a colegilor copiilor și a cadrelor didactice.

Discuțiile au fost demarate deja la nivelul Inspectoratului Școlar General și al Consiliului Local Constanța, dar destul de discret, analizându-se, în prezent, soluțiile pentru această școală care și-a pierdut statutul juridic.

"Este vorba despre un proiect al ISJ și al administrației locale, ca, pentru anul școlar 2016 - 2017, Școala nr. 6 să intre în structura Școlii nr. 30. Am avut deja consiliul profesoral, în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, și s-a discutat despre această propunere. Am făcut un studiu și un calcul cu reprezentanții ISJ, dar încă nu este nimic stabilit. Se analizează soluțiile și sunt luate în calcul și alte unități de învățământ din apropierea Școlii nr. 6, cum ar fi Școala nr. 12 sau Școala nr. 7", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Școlii nr. 30, profesor Aneta Dragnea.

La rândul său, directorii Școlii nr. 6, profesor Mihaela Niculae, spune că nu i s-a comunicat nimic oficial în această privință, dar se va supune hotărârilor Consiliului Local.

"Probabil se vor organiza întâlniri de lucru. Planul de școlarizare se va aproba însă numai după hotărârea Consiliului Local. Este o problemă foarte serioasă și complexă. Pentru că este important să ții cont de interesele copiilor care au domiciliul în zonă, dar și pentru că cei din Consiliul Local trebuie să chibzuiască cheltuirea banului public", a explicat prof. Mihaela Niculae.

Când la o școală, când la alta…

Potrivit acesteia, în prezent, în unitatea de învățământ sunt înscriși 270 de elevi, însă situația înscrierilor s-a înrăutățit în ultimii ani tocmai din cauza situației incerte a școlii.

"În 2009, Școala nr. 12 a fost comasată cu Școala nr. 6. După un an, ISJ a propus și s-a hotărât în Consiliul Local ca Școala nr. 6 să devină din nou structură a Școlii nr. 12, pentru ca, un an mai târziu, la reorganizarea rețelei, să se hotărască tocmai ca Școala nr. 6 să revină la personalitatea juridică pe care o pierduse cu un an înainte. Am avut o experiență bulversantă și această nehotărâre a factorilor decizionali din acel moment ne-a creat dificultăți în fața părinților. Probabil unii părinți au văzut aceste mișcări mai mult sau mai puțin inspirate, începând cu anul 2009, și s-au reorientat. În mod firesc, școala ar trebui să devină structură a unei școli din vecinătate, cum ar fi Școala nr. 7 sau Școala nr. 12, pentru că sunt și numeroase probleme administrative de rezolvat și nu poți să pui părinții pe drumuri", a concluzionat prof. Mihaela Niculae.

Însă nu doar părinții își fac griji în ce privește școala fiilor lor, ci și dascălii care predau în aceste unități. "Oamenii se tem să nu cumva să le fie puse în pericol posturile", ne-a dezvăluit directorul Școlii nr. 30, dar se pare că nu se va pune problema de așa ceva. "Din calculele pe care le-am făcut deja cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reiese că nu este vreun pericol de restrângere de activitate", a adăugat prof. Aneta Dragnea. 

Comentează știrea

eu
15 ianuarie 2016
scoala

Iar se pune problema gresit ,ce vor face profesorii fara loc de munca. NU se va reusi reforma in invatamant daca pe primul loc punem profesorii si nu beneficiari reformei adica elevul. Aceasta scoala nu mai e agreata nici macar de romii care erau in mare parte elevi ai acestei institutii ,ca si ei vor scoli mai bune asa ca nu e nici o problema sa se desfiinteze si sa se extinda gradinita care e necesara in zona,iar gradinita hansel si gretal care are doar doua incaperi destul de mici si fara lumina naturala se pot muta aici. Deci punem in balanta interesul copiilor sau al cadrelor didactice. Hai sa vedem ce performante au aceste cadre cati elevi de aici au premii la olimpiade,concursuri la ce licee au intrat acesti elevi ce au realizat pana la urma acesti profesori pe care ii plangem ca raman fara loc de munca,cei buni vor fi cautati iar restulhai sa mai scapam de ei ca au poate alte aptitudini si noi ii tinem pe loc.

protos
15 ianuarie 2016
pentru rasistul de mai sus

Scoala 6 a primit in anul scolar 2009 -2010 toti elevii si cadrele didactice de la fosta sc.27 (actuala Spectrum). De aici a inceput exodul elevilor mai preocupati de carte! Pentru ca numarul elevilor rromi a crescut odata cu aceasta comasare, si o parte din clase erau de sportivi (care ulterior s-au dizolvat si ele) scoala a ramas cu un numar mic de clase. Fara sa comentez pe subiectul elev rrom sau elev roman, si acesti copii au drepturi si trebuiesc acceptati. Performantele cadrelor didactice care lucreaza cu acesti copii nu pot fi niciodata puse in balanta cu performantele unor scoli care accepta sau refuza un elev in functie de bugetul familiei si de pretentiile materiale!!!

CITITOR
15 ianuarie 2016
SCOLI, SCOLI!

AI INTELES DUMNEATA PROBLEMA GRESIT! AICI NU E VORBA DESPRE PROFESORI, NICI DESPRE ELEVI, E VORBA DESPRE MODUL GRESIT IN CARE AU FOST ABORDATE LUCRURILE, FELUL IN CARE S-AU LUAT DECIZIILE IN LEGATURA CU ACEASTA SCOALA! E NORMAL SA ARUNCI OAMENII DE COLO -COLO, DE LA O SCOALA LA ALTA? CE VINA AU PARINTII, SA-SI PLIMBE COPIII CAND LA 30, CAND LA 6, CAND LA 12, DE NU MAI STIU NICI EI UNDE SA SE DUCA SI CE SA FACA??? TOTUL E FACUT CU SUSUL IN JOS, CA LA NOI...

Răspuns la: scoala
Adăugat de : eu, 15 ianuarie 2016
Iar se pune problema gresit ,ce vor face profesorii fara loc de munca. NU se va reusi reforma in invatamant daca pe primul loc punem profesorii si nu...
eu
15 ianuarie 2016
uuuuu

Nici copii de romi,care erau majoritari inaceasta scoala ,nu mai vor sa invete aici si ei vor un invatamant de calitate. Nu este vorba de discriminare ci de o realitate. Multi copii de romii au plecat la 28 la 30 si nu au mai vrut sa stea in aceste clase in care deviza e ca lasai ca sunt romi si nu le trebuie scoala.

Răspuns la: pentru rasistul de mai sus
Adăugat de : protos, 15 ianuarie 2016
Scoala 6 a primit in anul scolar 2009 -2010 toti elevii si cadrele didactice de la fosta sc.27 (actuala Spectrum). De aici a inceput exodul elevilor...
unul
15 ianuarie 2016
realitatea

adevarul cred ca tine de banii necesari functionarii acestei scoli, pentru 300 de elevi sa incalzesti o scoala , sa ai tot stafful aferent ..... nu prea este rentabil .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4589 secunde