"S-a sudat o echipă redutabilă la ISJ Constanța". Ce moștenire a lăsat Răducu Popescu

4528
33
Luna decembrie este nu numai perioada tezelor, dar și a debutului de concursuri școlare, în etapele primare, cele locale.


Este și cazul concursului județean de matematică TOMIS, inițiat de fostul inspector școlar general Răducu Popescu și care venea să acopere absența concursurilor atât de blamate, și anume cele "pe bani". Mândru de "moș-tenirea" lăsată, recent, conf. univ. dr. Popescu afirma că "s-a sudat o echipă redutabilă în județul Constanța", cu prilejul încheierii unui proiect important pe fonduri europene.


De altfel, și actualul inspector general, prof. Gabriela Zoia Bucovală, a declarat că va continua promovarea con-cursurilor școlare inițiate de predecesorii săi. "Avem o serie de concursuri gratuite inițiate de Inspectoratul Școlar Ju-dețean Constanța în privința cărora păstrăm politica anterioară, și anume nu încu-rajăm concursurile organizate de firme private, cu taxă. 


Au fost inițiate aproximativ 
14 concursuri și ne dorim ca anul acesta să ajungem la o cifră mult mai mare, chiar să dublăm această cifră. Ne propunem să le cuprindem într-un calendar județean al concursurilor pe discipline, în paralel cu cel al ministerului, care include olimpiade și alte concursuri specifice pe discipline. Doresc să asigur părinții că vor avea la ce concursuri să-și înscrie copiii și încet-încet sperăm că vor fi convinși de calitatea acestora", a precizat prof. Bucovală.


Elevii au de ales între mai multe competiții
Mâine este ultima zi de înscriere, concursul "Tomis" adresându-se elevilor claselor V-VIII din județul Constanța. Fiecare unitate de învățământ poate participa cu o echipă, iar eventualele modificări se vor efectua doar cu acordul inspectorului școlar pentru matematică.


A intervenit însă o… dilemă. Proba scrisă a etapei locale, prevăzută a dura două ore, este pro-gramată în aceeași zi cu etapa județeană a Olimpiadei de lingvistică, adică sâmbătă, 12 decembrie, motiv pentru care ISJ Con-stanța a pus în vedere cadrelor didactice să informeze elevii constănțeni că pot participa la o singură competiție în acea zi.


Până atunci, însă, în acest week-end are loc un alt concurs devenit gratuit - LuminaMath. Concurs național aflat deja la a XIX-a ediție, acesta a întâmpinat câteva probleme de organizare. Conceput să se desfășoare, în premieră, într-o primă etapă online și apoi scris, în cele din urmă, din cauza problemelor tehnice întâmpinate ca urmare a interesului național deosebit, s-a renunțat la etapa online, proba scrisă fiind programată sâmbătă, 5 decembrie, în intervalul orar 10-12.


Pe site-ul oficial al concursului au fost afișate centrele de concurs în care sunt așteptați elevii începând cu ora 9.30. Reamintim că pot participa doar acei copii care au con-firmat participarea în urmă cu o săptămână.


Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
mamă, mamă...
2 decembrie 2015
ce mostenire a lasat raducu popescu!

as putea sa zic ca asa mostenire n-am mai vazut si nici n-o sa mai vedem! Marele concurs Tomis! Ce, pana acum n-au mai existat concursuri mostenite din mandatele altor inspectori? Si olimpiadele le-or fi inventat Zoia si raducu, te pomenesti!!! Vai, vai, suntem in extaz la auzul stirii. O sa dam buluc la concurs!

mostenirea
2 decembrie 2015
lui Popescu,

Stan. Cu el odata a venit si a avut marea grija sa o lase mostenire! ... Iar Bucovala o metine ca e si ea tot o mostenire de-a lui Popescu. Dat dracului Popescu asta! Si dupa ce a plecat, clica lui de marionete stapaneste ISJ-ul si acritura de Stan sta, bine mersi pe functie. Cat timp mai bantuie PSD-ul prin Constanta, la nivel de conducere vor fi tot astia din aceeasi gasca a marelui inspector general, profesor de educatie fizica adus din sistem universitar sa coordoneze activitatea unui sistem preuniversitar, corecta si inteleapta numire, ca de altfel si activitatea acestui inspector inventat.

Zdrangane tare
2 decembrie 2015
lantul slabiciunilor din ISJ?

...echipa redutabila e asa de bine sudata incat a simtit nevoia sa-si zdrangane putin lanturile care-i leaga, doar doar or impresiona pe cineva! De parca n-ar sti toata suflarea educatiei din judet ca Bucovala e lasata mostenire de raducu!?! Si stan la fel! Si multi altii numiti ptr ca au legatura cu psd- ul sau cu alte structuri mai mult sau mai putin politice... O luna? Doua? Un an ? Un an e prea mult!!!

Nemaiintalnita si nemaipomenita
2 decembrie 2015
Echipa!

Sudura naibii! Iar echipa este atat de redutabila! E ceva!... N-ai cuvinte sa te poti exprima, n-ai cu ce si cu cine sa compari! Asa ceva!... E jalnic!... E vai de noi, nu s-au mai gasit alte "personalitati" care sa fie in aceste functii de conducere ale inspectoratul de invatamant al Constantei... Halal concurs, facatura pe fata!

surprize
2 decembrie 2015
surprize?

ca cetatean al urbei, m-am trezit si eu asa cu o intrebare nevinovata, izvorata din nestiinta: parca domnul raducu popescu nu mai e inspector...de muuuult! Ce treaba mai are cu inspectoratul? Sau tot el e inspector si nu stim noi? Ca vad ca tot el e in prim plan! Raducu-n sus, raducu-n jos....si la dreapta, si la stanga tol el! Mai mult la stanga, de fapt. Se ocupa de social - democratie...de concursuri fara bani, ptr oamenii de rand, de....

domnule raducu,
3 decembrie 2015
primiti cu memoriul?

Daca tot este fost-actual Inspector general - asistent, ca nu stiu exact ce titulatura are actualmente ( in afara de aceea de conferentiar prof. dr. ), poate ar fi bine sa mergem la dumnealui la domnul raducu popescu, cu problemele noastre ramase nerezolvate de pe vremea...dumnealui! Poate acum vede lucrurile intr-o alta lumina, cine stie? Vorba aceea: " timpul le rezolva pe toate", si a trecut ceva timp de cand a acordat calificativele. Si concursurile sunt importante, bineinteles, viata merge inainte, dar....la unele scoli oamenilor nu le mai arde nici de concursuri, nici de olimpiade, nici de serbari! Au alte probleme pe cap, de genul sanctiuni, comisii de disciplina, monitorizare, etc! Cunoscatorii stiu! Stie si doamna Zoia, si chiar si domnul raducu!!!! Oare....isi ofera sprijinul? Si asta are legatura cu social - democratia, pana la urma.

propunere
3 decembrie 2015
de bun simț

Suntem un grup de admiratoare ale echipei redutabile, si propunem ca fostul inspector Raducu Popescu sa revina la sefia isj-ului, ce naiba! Ce mi-e echipa asta, ce mi-era fosta echipa! Nu e nicio diferenta! Daca-i sudura, sudura sa fie! Traiasca sudurile bine facute!!!

Evaluator
3 decembrie 2015
Cea mai slaba si incompetenta echipa

Ca sa te urmeze oamenii , trebuie sa fii recunoscut si apreciat. Actuala echipa este formata din profesori obscuri , mediocrii si fara autoritate profesionala. Un an de zile , dupa ce i-a adus " inspectorul " de trista amintire , in ISJ , s-au minunat si ei de ce li s-a intamplat. Nici lor nu le-a venit sa creada ca au devenit inspectori.Puteau sa ramana in memoria colectiva macar ca fiind umani , cu 7 ani de acasa.Sunt aroganti , needucati si infumurati. De fapt , de ce ma mir , acestea sunt atributele oamenilor prosti. Bine macar ca nu mai trebuie sa induram umilinta de a fi condusi de un golan prost !

despre concurs
3 decembrie 2015
despre concurs

nu a fost an in care sa nu fie balbe la concurs. subiectele sunt facute de aceleasi persoane in fiecare an si, ca de obicei, apar greseli de barem. Nu se gaseste cineva mai destept sa le verifice inainte? (asta pt ca inspectoarea nu stie/nu o face). Ca de obicei, afisarea rezultatelor se face la ore tarzii ale noptii, pana cand se verifica daca au iesit cei care trebuie.

Profesor
3 decembrie 2015
Deranj

Tare necajiti mai sunteti. Tare v-a mai deranjat . Ce va faceti voi acum ca nu mai aveti pe cine sa comentati la articolele despre educatie...voi cei 3-4 cititori...

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3981 secunde