Este oficial!

Nu vă mai înghesuiți să plătiți taxele și impozitele locale! Termenul a fost prelungit

717
Nu vă mai înghesuiți să plătiți taxele și impozitele locale! Termenul a fost prelungit - fotofondspit-1459190066.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii, care își făceau griji că nu au timp de stat la cozi sau că nu au reușit încă să strângă toți banii pentru plata taxelor și impozitelor locale în termen, au căpătat un răgaz binevenit de două luni de zile.


Guvernul a anunțat prelungirea termenului scadent până la sfârșitul lunii iunie. "În urma publicării în Monitorul Oficial nr. 225 din 25 martie 2016 a Ordonanței de Urgență a Gu-vernului nr. 8/2016, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că noul termen pentru plata impozitelor și taxelor locale este 30 iunie 2016", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.


Potrivit acesteia, bonificația de zece procente rămâne valabilă. "Pentru plata cu anticipație a tuturor obligațiilor fiscale până la noua scadență stabilită se acordă bonificația de 10 la sută în cazul persoanelor fizice, respectiv 5 la sută în cazul persoanelor juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport" mai adaugă șeful SPIT.


De același răgaz de două luni de zile beneficiază și proprietarii de clădiri cu destinație mixtă, care mai aveau la dispoziție numai trei zile pentru a depune declarațiile fiscale. Astfel, noul termen pentru înaintarea acestor declarații este 31 mai 2016. Modificarea se adresează persoanelor fizice care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă sau nerezidențială, persoanelor juridice care dețineau clădiri în proprietate la data de 31 decembrie 2015 și persoanelor fizice și juridice care dețineau mijloace de transport radiate din circulație la data de 31 decembrie 2015.


"Atenție, însă, termenul pentru depu-nerea documentelor justificative emise până la data de 31 decembrie 2015 în vederea aplicării scutirilor sau reducerilor de la plata impozitului/taxei pe clădiri, a impozitului/taxei pe teren, a mijloacelor de transport rămâne neschimbat, respectiv 31 martie 2016", completează Virginia Uzun.


Impozite în rate
SPIT mai oferă posibilitatea achitării în rate a impozitelor și taxelor locale. Astfel, persoanele care dețin carduri Mastercard Forte/Star Forte, Mastercard Forte - Divizia pentru medici, Visa Gold/Star Gold, Visa Gold BT-Rotary, Visa Platinum/Star Platinum, Business Credit Card la Banca Transilvania pot plăti în cinci rate, iar deținătorii de Bonus Card de la Garanti Bank au posibilitatea de a plăti în trei rate.


Persoanele care dețin cardurile res-pective pot plăti în agențiile fiscale din oraș, dar și la ghișeul din City Park Mall și cel din Palazu Mare. De asemenea, se încasează și la centrul comercial Maritimo, la standul SPIT amenajat în zona Cafeteriei Auchan.


Contribuabilii trebuie să prezinte doar cartea de identitate sau înștiințarea de plată, iar comisionul tranzacției este de zero la sută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde