O masă caldă pe zi pentru școlarii din Corbu

520
O masă caldă pe zi pentru școlarii din Corbu - omasacalda-1462715128.jpg

Articole de la același autor

Școlarii din localitatea Corbu care provin din familii defavorizate vor primi o masă caldă în fiecare zi și ajutor la teme. 


Este vorba despre proiectul "Prevenirea abandonului școlar", dezvoltat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară din Corbu (APDC Corbu), în parteneriat cu Primăria Corbu. Acesta va fi lansat astăzi, la ora 12,30. 


Programul este menit să asigure unui număr de 30 de copii din ciclul primar, care provin din familii defavorizate, o masă caldă în fiecare zi, sprijin pentru realizarea temelor și diferite activități extrașcolare. Astfel, se urmărește în egală măsură asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor și diminuarea ratei abandonului școlar în Comuna Corbu. 


Tot în cadrul acestui proiect, alte 50 de familii care au copii în ciclul gimnazial vor beneficia de sprijin educațional prin organizarea de workshop-uri de educație parentală și sprijin material pentru cei în nevoie. 


"Am dezvoltat pe plan local proiecte esențiale pentru educarea tinerei generații în spiritul păstrării și conservării mediului înconjurător, în educația adulților prin organizarea de cursuri de calificare pentru membrii comunității noastre. Anul acesta, prin acest proiect, dorim a veni atât în sprijinul elevilor care se adaptează mai greu cerin-țelor educaționale și n-au niciun sprijin din partea părinților sau acesta este insuficient, cât și a părinților lor, pornind de la convin-gerea că recuperând copiii la începutul perioadei de învățământ, ei se vor încadra mai ușor în comunitatea școlară și în mediul social", a declarat Maria Bara, coordonatorul proiectului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde