Constănțencele cu venituri mici, sprijinite să-și crească bebelușii

509
Constănțencele cu venituri mici, sprijinite  să-și crească bebelușii - constantencele-1441735247.jpg

Articole de la același autor

Peste o mie de femei din Constanța și din alte șapte orașe vor beneficia, începând din această toamnă, gratuit, timp de șase luni, de cursuri și suport în ceea ce privește sarcina și îngrijirea copilului din partea educatorilor perinatali SAMAS.

Rolul principal al Programului Social SAMAS este creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere, realizată de educatori perinatali certificați.

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei din familii cu venit minim/membru de 500 de lei, victime ale violenței în familie, mame tinere, sub 18 ani, femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului, femei aflate în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.).

Îndeplinirea condițiilor pentru servicii gratuite se va face prin prezentarea unor documente doveditoare, stabilite pentru fiecare caz în parte.

"Femeile vor fi instruite de educatorii perinatali prin cursuri individuale sau de grup despre sarcină, naștere normală și asistată medical, alăptare, diversificare, îngrijirea bebelușului, recuperare abdo-perineală și sisteme de purtare a bebelușilor (baby wearing)", precizează reprezentanții SAMAS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9783 secunde