O NOUĂ ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Au fost confirmate patru cazuri de MALARIE! Agenţiile de turism, arătate cu degetul

367
O NOUĂ ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Au fost confirmate patru cazuri de MALARIE! Agenţiile de turism, arătate cu degetul - untitled-1706616395.jpg

Articole de la același autor

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie severă au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar.

"Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar", informează un comunicat remis presei.


Malaria este o boală transmisă prin înţepătura ţânţarului Anopheles în zonele endemice.


Managerul Spitalului "Dr. Victor Babeş", dr. Simin Aysel Florescu, a declarat marți, la Digi24, că patru români care au fost în vacanță în Zanzibar în ultima lună s-au întors cu forme severe de malarie pentru că au primit „informații contradictorii” de la agențiile de turism despre măsurile de prevenție și „habar nu aveau” cum trebuia să se ferească de boala infecțioasă.

„În România, malaria a fost eradicată din anii '60. Cazurile de acum sunt doar de import. Pe noi ne-a îngrijorat frecvența acestor cazuri foarte grave, toți patru turiști români care au călătorit în Zanzibar în ultima lună. În afara faptului că s-au prezentat cu forme grave de boală, ei din păcate au primit informații contradictorii de la agențiile de turism cu care au călătorit, spunându-le că nu au nevoie de profilaxie. La întoarcerea în țară, prezentarea lor la medic a fost tardivă față de debutul simptomatologiei. Unul dintre turiști este la terapie intensivă, al doilea are 48 de ore de internare, ceilalți doi au fost externați în bună stare. Toți ne-au spus că nu au avut habar de profilaxie”, a declarat medicul infecționist, conform sursei amintite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.095 secunde