O șansă în plus pentru Florentina. Fetița a primit un cărucior special și va fi supusă unei operații, pentru a putea merge

246

Articole de la același autor

Povestea Florentinei Stanciu din Poarta Albă, fetița care nu poate să meargă și face școală acasă, a ajuns la inimile multor constănțeni. Donațiile au venit atât din partea oamenilor simpli, dar și asociații, companii și constănțeni care locuiesc peste hotare.

Fetița a avut parte de un Crăciun de vis, primind de la Moș Crăciun tableta pe care o dorea de mult timp. Însă, cadourile au continuat să vină și după sărbători. Recent, o constănțeancă din Italia, Adriana Gurzău, i-a trimis Florentinei un scaun special, cu rotile, în care să poată sta mai comod, atunci când este acasă. Căruciorul poate fi folosit și pentru plimbare și a încântat-o pe fetiță încă de la început, fiind captivată de culorile vii de pe acesta.

Femeia i-a comandat Florentinei și o pereche de ghetuțe speciale, care au fost confecționate la o firmă din Italia. Acestea vor ajunge în țară împreună cu un corset special, pentru a-i corecta micuței coloana vertebrală.

Săptămâna aceasta, Florentina va primi și o pereche de ochelari noi de vedere. Femeile inimoase de la Asociația Solidaritatea Femeilor Dobrogene, cele care i-au oferit și tableta de Crăciun, au luat-o pe fetiță și au dus-o la un consult oftalmologic și i-au cumpărat ochelari pe măsura ei.

Văzând atâta sprijin din partea unor străini, familia fetiței a prins curaj și a hotărât să o ducă pe micuță la un control medical și să consulte un specialist în vederea realizării unei intervenții chirurgicale, care ar putea-o ajuta pe fetiță să meargă. "Am discutat cu mai multe persoane, care ne-au spus că este posibilă o operație la tendoane, astfel încât să poată cât de cât să meargă. Vom merge la Mangalia, la un medic renumit, acolo unde a fost operat și Ionuț, celălalt băiețel din Poarta Albă, cu probleme asemănătoare. Probabil că va fi nevoie de două operații, dar măcar se va putea deplasa cât de cât singură și nu va mai fi dependentă de altă persoană", ne-a spus, plin de speranță, tatăl fetiței.

Pe 26 aprilie, Florentina împlinește opt ani. Dacă doriți să o ajutați în continuare, vă puteți adresa redacției Cuget Liber pentru a vă oferi datele de contact ale familiei sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Decembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : SE INAUGUREAZĂ O NOUĂ ȘCOALĂ
Pagina a fost generata in 0.6385 secunde