OCDE vrea scurtarea concediului de creștere a copilului

235
OCDE vrea scurtarea concediului de creștere a copilului - ocde-concedii-reduse-1710945805.jpg

Articole de la același autor

Femeile din România ar trebui să se întoarcă mai repede la muncă după ce nasc, concediul de 2 ani fiind prea lung, consideră Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.


Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi doreşte scurtarea concediului de creștere a copilului, considerând că acesta este prea lung.


Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă: “România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cei care se întorc până când bebeluşul împlineşte 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei", a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.


Femeile care au copii se pot pensiona mai repede, conform noii legi a pensiilor. Măsura ar trebui eliminată, susţine Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.


În documentul venit direct de la Paris pe masa Guvernului sunt precizări legate şi de noua lege a pensiilor: Reducerea vârstei de pensionare pentru femei în funcţie de numărul de copii ar trebui eliminată.


Noua lege a pensiilor presupune ca femeile care au copii să iasă mai repede la pensie. Fiecare copil înseamnă minus 6 luni, iar maximul fiind de trei ani şi jumătate.
Măsura este destinată stimulării natalităţii, o problemă cu care România se confruntă de mult timp, susţin guvernantii. O eventuală modificare a prevederilor din noua lege este dificilă.


Instituţiile româneşti continuă discuțiile cu OCDE, grupul celor mai bogate ţări democratice din lume. România a reuşit să deschidă discuţiile de aderare în 2022, dar încă este nevoie să ajungă la anumite standarde economice şi sociale.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2875 secunde