Olandezii ne învață ce să facem cu apele uzate

279
1
Olandezii ne învață ce să facem cu apele uzate - olandeziineinvata1-1447179773.jpg

Articole de la același autor

Asociația Grupul de Dezvoltare Durabilă și compania olandeză Global Wetlands intenționează să implementeze, în județul Constanța, o nouă tehnologie de filtrare a apelor uzate. 


În perioada 9 - 13 noiembrie, managerul companiei olandeze, Tinus Vos, se află la Constanța, unde va discuta cu reprezentanți ai autorităților locale, dar și ai mediului de afaceri posibilitatea de a iniția proiecte comune. 


Noua tehnologie presupune construirea unui sistem natural de purificare prin biofiltre, prin care apa uzată să fie filtrată prin mai multe straturi, iar în final, puritatea certi-ficată a apei să fie de peste 98 la sută. Sistemul este utilizat atât în țările din Uniunea Europeană (Olanda, Franța, Spania), dar și în țări din afara Europei, cum ar fi Brazilia sau Malaezia. 


Noua tehnologie va putea veni în sprijinul autorităților locale care vor putea asigura construcția sistemelor de evacuare a apelor uzate în localitățile în care aceste sisteme nu sunt prevăzute a se realiza în sistem centralizat. Astfel, cetățenii județului Constanța se vor putea racorda la sistemul de canalizare într-un timp mult mai scurt. 


Reprezentanții companiei olandeze vor participa, astăzi, și la o întâlnire cu studenții la Universitatea "Ovidius", cu care vor discuta despre modul de angajare într-o companie cu activitate la nivel mondial. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde