Operații de mare anvergură la Spitalul de Urgență Constanța

549
Operații de mare anvergură la Spitalul de Urgență Constanța - operatii-1577679928.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență se poate mândri, anul acesta, cu realizarea celui de al șaselea lambou liber transferat pentru reconstrucție tisulară a extremității cefalice. Potrivit reprezentanților unității sanitare, fiecare dintre aceste intervenții are un grad de complexitate ridicat, presupunând abilitați microchirurgicale și un efort de echipă ce include chirurgi OMF, chirurgi plasticieni, anesteziști, dar și asistenți și infirmieri, care sunt prezenți în sala de operații timp de peste zece ore. 
Astfel, în cursul acestui an, s-au realizat trei astfel de intervenții, ce presupun reconstruirea mandibulei și/sau a părților moi, după excizia unor neoplasme avansate local. 


"Posibilitatea de a livra acest serviciu populației din sud-estul țării, a dus la o altă realizare majoră, crearea unei comisii multidisciplinare pentru stabilirea conduitei în neoplasmele din sfera capului și gâtului, unde cazurile complexe sunt discutate de către toți specialiștii implicați, fără ca pacientul să mai fie nevoit să îi viziteze pe rând. Existența acestei comisii reduce timpul pe care bolnavul l-ar aloca programărilor și consultațiilor individuale sau revenirii pentru clarificări. Pe de altă parte, accesul la soluția terapeutică este mai rapid, un aspect extrem de important în cazul unor afecțiuni cu evoluție agresivă", au precizat cadrele medicale. Din echipa medicală implicată în rezolvarea acestor cazuri fac parte dr. Anca Oprescu, dr. Vlad Daniel, dr. Adrian Creangă, dr. Gelal Altai, dr. Victoria Bădărău, dr. Andra Cristina Tăbăcaru, dr. Anca Șagău și dr. Cristina Badiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4065 secunde