Ouă clocite și pește împuțit, în restaurantele groazei

1262
Ouă clocite și pește împuțit, în restaurantele groazei - fotofondunitatiledealimentatie-1447780917.jpg

Articole de la același autor

În condițiile în care controalele s-au intensificat masiv în ultima vreme, multe din restaurantele, fast-food-urile și chiar supermaketurile din Constanța încă mai au probleme la multe capitole. Cel mai grav este că pun în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor. 


Activitățile de supraveghere și control ale inspec-torilor Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța sunt în plină desfășurare. Au fost verificați, în numai patru zile, 90 de operatori economici. 


Au fost controlate șapte restaurante, șase fast-food-uri, o pizzerie, o unitate bistro, patru snack baruri, 16 labora-toare de cofetărie și patiserie, o unitate de produse proaspete din pescuit, un centru de prelucrare lapte, trei automate de lapte, cinci super sau hipermarketuri, patru depozite alimentare, nouă magazine alimentare, trei unități de fabricare de pâine și specialități de panificație, opt depozite semințe de consum, o unitate de reambalare, o unitate de produse zaharoase, o unitate de fabricare cereale extrudate, cinci depozite, o stupină, două exploatații profesionale, două magazine de produse apicole și șapte primării.

Tone de produse confiscate și distruse

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la neres-pectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.400 de lei", a decla-rat dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al DSVSA Constanța. 


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 6.400 kilograme de carne și produse din carne, aproape 1.900 kilograme de lapte și produse lactate, 2.319 kilograme de pește și produse din pește și 97 kilograme de ouă. Valoarea acestora a depășit 97.000 de lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5356 secunde