Panică la unităţile şcolare! Mai mulţi elevi şi profesori, infectaţi cu Covid-19

494
Panică la unităţile şcolare! Mai mulţi elevi şi profesori, infectaţi cu Covid-19 - scolisursaeconomicanet-1600274069.jpg

Articole de la același autor

Şcoala a început, dar odată cu ea, au început să apară şi problemele. La câteva unităţi de învăţământ au apărut cazuri de coronavirus, atât în rândul profesorilor, cât şi în rândul elevilor. O parte dintre acestea au intrat, deja, pe scenariul 3, până la rezolvarea situaţiei epidemiologice.

La acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis ca în următoarele 14 zile, cursurile să se desfăşoare online la Liceul Teoretic „Ovidius”, unde mai multe cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Din fericire, aceste persoane nu au intrat în contact cu elevii, iar două dintre acestea erau, deja, spitalizate, încă de săptămâna trecută. Pentru celelalte două, confirmările au venit în cursul zilei de luni, 14 septembrie, nefiind prezenți absolut deloc în școală, a declarat, șeful ISJ, Sorin Mihai. Acesta a precizat că o situaţie similară a apărut la grupa mare de la Grădiniţa „Colibri”, unde copilaşii au intrat tot pe scenariul 3, pentru că educatoarea a fost confirmată cu Covid-19, iar ei fiind o unitate particulară, au avut cursuri şi săptămâna trecută, deci cadrul didactic a intrat în contact cu preşcolarii. În rest, cursurile din această instituţie decurg conform scenariului 1.

Probleme de acest gen sunt şi la Şcoala nr. 7, unde o învăţătoare a fost confirmată cu Covid, dar şi în cazul ei, confirmarea a fot dată în cursul săptămânii trecute, aceasta neintrând în contact cu nici un elev şi nu s-au stabilit contacţi direcţi ai acesteia cu alte cadre didactice sau alţi angajaţi ai unităţii de învăţământ.

De asemenea, şi la Cumpăna părintele a doi elevi este confirmat cu Covid-19, motiv pentru care copiii rămân în izolare la domiciliu timp de două săptămâni. În tot acest timp, însă, şcoala funcţionează în continuare pe scenariul 2. Apoi, ISJ a fost sesizat că la Şcoala 30 „Gheorghe Ţiţeica”, un copil care nu a venit la şcoală este infectat şi ar fi fost internat în Ialomiţa. „Elevul de clasa a VIII-a s-ar fi jucat în cursul săptămânii trecute, când nu era la şcoală, cu alţi doi copii”, a explicat Sorin Mihai. Alţi elevi bolnavi au mai fost înregistraţi la Liceul „Călinescu”, dar şi la Şcoala de Maiştri Militari. 


Referitor la toate aceste cazuri, inspectorul şcolar general a declarat că este convins că există şi o zonă de panică, dar trebuie să fim raţionali, pentru a nu pune în pericol sănătatea şi judecata. În ceea ce-i priveşte pe cei de la Liceul „Ovidius”, aici, profesorii pot susţine cursurile de acasă, cei confirmaţi sau din sala de curs, cei sănătoşi, cu sistemele puse la dispoziţie de către unitatea de învăţământ.

Cert este că, peste tot trebuie luate toate măsurile de prevedere, pentru ca actul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. „Totuşi, dacă avem o situaţie ca la Liceul Ovidius sau alte unităţi, trebuie să avem grijă să nu creăm situaţii care să ducă la o stigmatizare a acestor copii sau a acestor cadre didactice. Nu este vina nimănui că s-a îmbolnăvit, este o situaţie pentru care trebuie să fim cu toţii pregătiţi, o situaţie prin care ne dorim să trecem cât mai puţini”, a precizat el. De asemenea, la acest moment, mai avem în scenariul roşu, cinci grădiniţe din Medgidia, care nu sunt în acest scenariu din cauza contextului epidemiologic, ci pentru că acolo se derulează un amplu proces de reabilitare al acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2075 secunde