Pensionarii care au cumulat veniturile, buni de plată!

729
Pensionarii care au cumulat veniturile,  buni de plată! - pensionariicudatorii-1407521240.jpg

Articole recomandate

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a publicat, pe site-ul său, proiectul de Lege privind scutirea de plată a unor debite provenite din pensii.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected], până miercuri, 13 august.

Este vorba despre promisiunea făcută de premierul Victor Ponta, de a-i ierta pe pensionarii care au de dat înapoi bani, din anumite motive, care nu țin de sfera penală. Astfel, se propune scutirea de la plata debitelor generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislației din domeniul asigurărilor sociale și pensiilor pentru toți pensionarii aflați în evidența sistemului unitar de pensii publice. Practic, este vorba despre sumele care au fost încasate necuvenit, din cauza unor erori administrative sau a unor interpretări ale funcționarilor.

Totuși, proiectul de lege nu are în vedere scutirea de la plată a debitelor care au drept cauză culpa debitorului materializată în folosirea de către acesta a unor documente eliberate fără respectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realității care au avut drept urmare stabilirea eronată a pensiei sau nerespectarea condițiilor privind cumulul pensiei cu venituri salariale sau asimilate salariului.

Potrivit directorului adjunct al Casei Județene de Pensii Constanța, Gabriela Goschin, astfel de cazuri sunt doar de ordinul zecilor, în județul nostru, fiind vorba de sume foarte mici. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.41 secunde