Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată

526
Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată - pensie-1663001684.webp
Pensionarii cu venituri mici rămân fără majorarea promisă de guvernanţi. Singura măsură din acest an pentru ei a fost abandonată.


Tensiunile dintre PSD și PNL ar fi principalul motiv pentru lipsa majorărilor. Măsura a fost discutată să intre în vigoare începând cu data de 1 septembrie, iar termenul a fost depășit.

Ministrul PSD al finanțelor publice declara că se analizează creșterea plafonului de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafon până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului. Ar fi fost o măsură care viza aproximativ 1.000.000 de pensionari, iar majorarea în buzunarele pensionarilor ar fi fost între 1 leu și 100 de lei.

S-a renunțat la această măsură pentru că liberalii s-au arătat deranjaţi că le-au furat social-democrații această idee. Raluca Turcan spunea că a fost ideea sa și că PSD i-a furat-o. A și încercat să depună un proiect de lege în acest sens săptămâna trecută în Parlament, în calitate de deputat, însă a intervenit premierul Nicolae Ciucă, transmite Mădălina Mihalache.Pagina a fost generata in 0.7713 secunde