Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în cea de-a doua pădure urbană din Constanţa

9037
Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în cea de-a doua pădure urbană din Constanţa - x-padure-1-1710847508.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, aproape 400 de voluntari au dat viață unei noi păduri urbane de 16.000 arbori, arbuști și puieți, din 15 specii distincte, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Acțiunea de plantare a fost organizată în cadrul programului „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România. Valoarea arborilor este de peste 30.000 euro, iar pentru întregul proiect au fost alocați 55.000 euro din sursă privată, constând în achiziția arborilor, pregătirea terenului, organizarea evenimentului cu voluntari, mentenanța pentru primul an de proiect etc.

Ca urmare, participanții au dat viață unui nou spațiu verde de 8.500 mp, care va reprezenta o oază de biodiversitate și un loc de relaxare, recreere și socializare pentru constănțeni.

„A doua pădure urbană din Constanța este, fără îndoială, una dintre cele mai mari realizări pe care le-am avut până acum în acțiunile de plantare la nivel urban, având în vedere suprafața plantată, diversitatea speciilor, numărul mare de voluntari participanți și amplasarea acesteia, în oraș, lângă una dintre cele mai circulate artere din municipiu. Pe termen mediu, ne dorim să extindem astfel de inițiative către noi zone cheie și cartiere din Constanța, pe care să le revitalizăm alături de autoritățile publice locale, de sectorul privat și de comunitate. Vom continua să contribuim cu idei, resurse și expertiză pentru a aduce natura mai aproape de oameni, prin dezvoltarea de noi proiecte inedite și de impact”, a declarat președintele Asociației „Act for Tomorrow”, Andrei Coșuleanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5323 secunde