Peste 2.000 de pensionari au murit anul acesta la Constanța. Cum se acordă ajutorul de deces

514
Peste 2.000 de pensionari au murit anul acesta la Constanța. Cum se acordă ajutorul de deces - ajutorinmormantare-1500048628.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului și până în prezent, Casa Județeană de Pensii (CJP) a acordat un număr de 2.139 de ajutoare de deces. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, la acestea se adaugă cele neridicate din anii anteriori, astfel că, per total, s-au încasat de la bugetul de stat 3.335 ajutoare de deces. 


Cei mai mulți vârstnici au decedat în luna mai (573), martie (526) și iunie (503). Ca urmare, rudele celor trecuți în lumea celor drepți au intrat în posesia sumei de 3.131 lei. 


Trebuie precizat că acest drept se acordă, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre aceștia. Suma de bani se primește în termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative. Pentru cei care ajung la Casa de Pensii, după efectuarea plății ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original mențiunea "achitat", data, semnătura și ștampila unității. În acest fel, banii nu pot fi încasați decât o singură dată și nu pot apărea probleme.


În rest, condițiile de acordare ale acestuia au rămas aceleași, banii parvenind oamenilor în termen de 24 ore de la solicitare. 


În ceea ce privește decesul unui asigurat sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care dovedește că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi soțul, copilul, părintele sau oricare altă persoană care face această dovadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde