Peste 200 de copii bolnavi de cancer petrec Crăciunul departe de spital

236
Peste 200 de copii bolnavi de cancer petrec Crăciunul departe de spital - copilasi1-1640090034.jpg

Articole de la același autor

Finalul de an îi prinde pe 217 copii bolnavi de cancer departe de spital, de perfuzii și de paturile albe. Acolo, în căldura căminului lor îl așteaptă, cu toții, pe Moș Crăciun. Desigur, ei vor fi îngrijiți în continuare, cu ajutorul echipelor medicale, care le vor oferi tratament la domiciliu, monitorizare, analize şi ce mai este nevoie, pentru ca ei să rămână acasă de Crăciun, cu familia, cu bradul și cu jucăriile lor.

Vestea și mai bună este că anul viitor alte câteva sute de copiii vor număra acasă zilele până la Crăciun și nu până la externare, pentru că în 2022 programul de tratamente la domiciliu se extinde și acoperă astfel o parte mai mare din România. „Și, că tot suntem la capitolul de vești bune, să știți că anul viitor lansăm platforma DARA, o soluție digitală care conectează medicii din orice colț al țării și permite îngrijirea continuă și neîntreruptă a copiilor cu cancer și alte boli grave din România”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”.

Ei au adăugat că echipa de medici și asistente s-a mobilizat, deja, și i-a scris Moșului unde e fiecare copil dintre cei pe care necesită îngrijire, să nu uite pe nimeni. „Uneori, după ce ne scoatem halatele albe, suntem și elfi, după cum se vede din campania noastră de Crăciun din acest an, pe care o vedeți mai jos. De exemplu, în 2021, echipa noastră medicală a făcut peste 330 de vizite la domiciliul copiilor cu boli grave, a recoltat peste 1.300 de analize și a parcurs peste 20.000 de kilometri”, au mai spus aceştia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7258 secunde