Peste 3.000 de constănțeni beneficiază de venit minim de incluziune

219
Peste 3.000 de constănțeni beneficiază de venit minim de incluziune - x-beneficiari-1709035865.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 3.073 de constănțeni beneficiază, la acest moment, de venit minim de incluziune- VMI (familii și persoane singure). Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța (AJPIS), a început deja plata pentru beneficiarii de venit minim de incluziune, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024. Suma totală plătită de către AJPIS Constanța celor 3.073 de beneficiari în această lună este de 1,8 milioane de lei. De precizat că lunar vor primi banii de la stat beneficiarii de venit minim de incluziune aflați în plată și beneficiarii noi care solicită acest beneficiu social.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr.

196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii. practic, VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4735 secunde