Proiect: Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat ar urma să se facă de către un robot

900
Proiect: Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat ar urma să se facă de către un robot - inscrieri-gradinite-1709035785.jpg

Articole de la același autor

În urma unui proiect cu finanţare europeană, înscrierea la grădiniţă, şcoală sau la examenul de Bacalaureat ar urma să se realizeze de către un robot automatizat, potrivit ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.


Înscrierea la grădiniţă, şcoală sau la examenul de Bacalaureat, ar urma să se realizeze cu ajutorul unui robot automatizat, în urma unui proiect cu finanţare europeană pentru automatizarea proiectelor din administraţia publică centrală, a declarat marţi dimineaţă, la un post public de radio de informare de interes naţional, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.


Aşadar, în urma declaraţiilor ministrului, în locul cozilor interminabile la ghişeele şcolilor sau grădiniţelor, robotul automatizat ar urma să administreze înscrierile într- un mod foarte simplu.


"Chiar ieri am lansat în dezbatere acest proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni, prin care vom automatiza 19 procese administrative pentru administrația publică centrală, pe modelul robotizat. În această formă, vă dau un exemplu din viața reală care se poate aplica aici: înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat sau la cel de capacitate să nu mai fie făcută în baza unor cozi uriașe la ghișee, ci să fie foarte simplu făcută de către un robot automatizat care, odată setate datele, ajunge să le și pună în practică. 


Foarte important este și faptul că, atunci când vorbim de aplicații pentru finanțări, fie din bugetul de stat, fie din fonduri europene, să poată să fie făcute tot folosind acest software de robotizare, prin care se trimit automat documentele, se încarcă, ele se procesează câteva secunde și automat nu mai e nevoie ca oamenii să stea la cozi la ghișee, să-și piardă timpul cu dosare de sute de pagini. Totul va fi standardizat în această formulă și începem să ne îndreptăm spre o modernizare a administrației din România”, a declarat marţi dimineaţă, la un post public de radio de informare de interes naţional, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.


Totodată, potrivit sursei citate, durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, în perioada 30 mai 2023- 31 decembrie 2025, iar valoarea proiectului este de 107,43 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 21,9 milioane de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4573 secunde