Venitul Minim de Incluziune va fi implementat peste câteva săptămâni

134
Venitul Minim de Incluziune va fi implementat peste câteva săptămâni - venit-1702227089.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin intermediul Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, împreună cu Banca Mondială și cu sprijinul autorităților locale din întreaga țară vor implementa, începând cu data de 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune (VMI). Atenţie, însă! Beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie, susţine ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ca urmare, copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscriși obligatoriu la școală și vor beneficia automat și de bursa socială.

Acest venit se acordă și pentru vârstnicii instituționalizați care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Aceștia vor deveni astfel automat și asigurați în sistemul de sănătate. În ceea ce-i priveşte pe cei care sunt apți de lucru, aceştia vor intra automat în programele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru integrare pe piața muncii. Cuantumul ajutorului de incluziune acordat familiei/persoanei singure reprezintă diferența dintre cuantumul maxim prevăzut de lege - 275 lei/lună/membru de familie sau 400 lei/lună în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puţin 65 de ani - și cuantumul venitului net ajustat calculat conform legii.

Suma maximă pentru beneficiarii care nu obțin niciun venit este de 275 lei/lună/ membru de familie, iar, în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani, cuantumul maxim este de 400 lei/lună. Cuantumul ajutorului pentru familia cu copii este stabilit în funcție de nivelul venitului net lunar ajustat și numărul de copii din familie. Astfel, pentru familia beneficiară de ajutor de incluziune, precum și pentru cea cu venituri nete lunare ajustate de până la 275 de lei/lună, cuantumul lunar al ajutorului pentru familia cu copii este: 107 lei, pentru familia cu un copil; 214 lei, pentru familia cu doi copii; 321 de lei, pentru familia cu trei copii; 428 de lei, pentru familia cu patru copii sau mai mulți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6525 secunde