Pirați la drumul mare! Nu le mai e frică de nimic: "Bă, păpușă, mie îmi dai banii"

5380
Pirați la drumul mare! Nu le mai e frică de nimic:

Articole de la același autor

Taximetriștii constănțeni sunt renumiți în întreaga țară. Li s-a dus vestea că sunt foarte "amabili" cu turiștii, mai ales cu cei străini, că au tarife "promoționale" pentru fiecare și că merg oriunde, pentru prețul "corect". Chiar și așa, vară de vară, nu sunt puțini turiștii, dar nici localnicii care încă se mai păcălesc. 


Constanța este un oraș mic și chiar și dacă vrei să mergi în Mamaia, o cursă cu taxiul nu ar trebui să coste mai mult de 50 de lei. Totuși, unii călători ajung să plătească 70 de lei pentru doar șapte kilometri, așa cum a pățit o constănțeancă, zilele trecute, sau 30 de lei pentru mai puțin de doi kilometri, așa cum a pățit o turistă, de curând. 


"30 de lei i-a cerut un taximetrist unei fete pe care a luat-o de la Gara Constanța și a lăsat-o la Hotel Sport. Nici doi kilometri nu sunt până acolo. Am asistat la discuții când a ajuns pe strada Mircea cel Bătrân. Domnișoara a părut puțin descumpănită de suma pe care i-a cerut-o taximetristul, dar a plătit. Ei sunt cei care ne fac de râs și îi fac pe turiști să plece cu un gust amar de pe litoralul românesc", ne-a povestit Dumitru Dragnea, un constănțean.


O tânără din Constanța a fost la un pas de a-i pica victimă unui asemenea "pirat". Fata a avut însă prezență de spirit, a filmat toată scena, inclusiv atunci când bărbatul îi spunea că doar pornirea este 30 de lei, deși pe portieră scria clar că este 2,61 de lei, iar kilometrul parcurs tot 2,61 lei. Bărbatul i-a vorbit tinerei foarte urât, adresându-i-se, la un moment dat, cu "Bă, păpușă, mie îmi dai banii la aparat!", însă atunci când a văzut că se îngroașă gluma și că tânăra cheamă poliția, acesta a fugit. 


Atenție mare la plăcuță și tarife! 
Culmea este că taximetristul a făcut din această păcăleală o practică. Un alt constănțean a povestit că respectivul i-a cerut din Mamaia, de la Aqua Magic, până pe strada Soveja, în zona Eden, tot 70 de lei. De altfel, povești cu "pirați" la volan circulă foarte multe prin oraș. Sigur multe dintre ele ajung și la urechile autorităților, însă, până în prezent, nu au reușit să le vină de hac. 
Taxiurile autorizate au plăcuță pe portieră, tocmai de aceea reprezentanții Primăriei Constanța ne recomandă să fim atenți atunci când ne urcăm. Pe plăcuța respectivă ar trebui să fie scris numărul de autorizație. De asemenea, tot pe portieră trebuie să fie notate tarifele. Chiar și așa, trebuie să solicităm taximetristului să folosească ceasul și să ne emită bon fiscal. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor nu poate primi sesizări și reclamații decât în baza bonului fiscal emis de prestatorul de servicii. 


Unde puteți să reclamați taximetriștii neserioși 
Însă, dacă aveți ghinionul să dați peste vreun astfel de "pirat" sau peste vreun șofer care vă vorbește urât, nu pune ceasul, puteți face o sesizare la Dispeceratul Direcției General Poliția Locală Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205. De asemenea, puteți trimite sesizarea, însoțită de fotografii, prin intermediul aplicației whatsapp, la numărul de contact 0799/606.142. 


"Șoferii prinși că nu pornesc aparatul de taxat sunt amendați de Poliția Locală cu 2.000 de lei, ca să se învețe și să nu mai fure. Iar conform noului regulament, la două amenzi i se va suspenda licența între o lună și trei luni. La două suspendări în doi ani, i se anulează autorizația. Astfel, vor dispărea cei care nu înțeleg să-și respecte clienții și să facă o activitate corectă", ne-a precizat președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța, Lică Neagu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1701 secunde