Plaja Modern intră în secolul XXI! Au fost dărâmate clădirile ceaușiste și a început reamenajarea zonei

21070
11

Articole de la același autor

Plaja Modern din Constanța este una dintre cele mai mari de pe tot litoralul românesc. Constănțenii o preferă pentru că este în centrul orașului, este întinsă și are apa mică la mal. Și turiștii care se cazează în oraș merg vara tot la plaja Modern. Însă vara aceasta vor avea cu toții o surpriză plăcută, cel puțin așa promit autoritățile locale.

Toată zona a intrat într-un amplu proces de reamenajare, vor fi curățate aleile și scările de acces, va fi igienizată faleza și vor fi tăiate bălăriile de pe mal. Deja primul pas a fost făcut și, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost demolate toate clădirile vechi, de la baza plajei. Toate vestiarele, dușurile, toaletele de pe vremurile ceaușiste au dispărut, iar în locul lor vor fi amenajate altele moderne.

"Au fost dărâmate clădirile vechi și se intenționează amenajarea întregii zone. Lucrările se vor desfășura susținut, astfel încât să fie gata până la 1 iunie", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc.Plaja Modern intră în secolul XXI! Au fost dărâmate clădirile ceaușiste și a început reamenajarea zonei - fotofondplaja3-1494762052.jpg

Taluzurile doar igienizate… sunt proprietate privată!

Potrivit acesteia, vor fi aduse toalete ecologice și toate construcțiile vor avea caracter temporar și vor fi realizate din materiale ușoare. În ce privește zona de mal, se vor face lucrări de întreținere a scărilor de acces, dar și a spațiului verde.

"Taluzul este proprietate privată, cu excepția unor porțiuni. Însă acolo se face curat în permanență, fiind implicate persoanele care primesc ajutor social", a mai spus reprezentantul primăriei.

În anii următori, plaja Modern va mai suferi și alte transformări. Potrivit proiectului de reabilitare a plajelor și stopare a eroziunii costiere, ce este în lucru la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, zona va fi complet refăcută, inclusiv din punct de vedere peisagistic.

Cel mai mare concert vine la Constanța

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 16.00, Plaja Modern va găzdui un concert uriaș, Forza Zu, unde vor urca pe scenă cei mai tari artiști români ai momentului.

Plaja Modern intră în secolul XXI! Au fost dărâmate clădirile ceaușiste și a început reamenajarea zonei - fotofondplaja7-1494762317.jpg

Este vorba despre Carla’s Dreams, Delia, Andra, Inna, Randi, Jo, Grasu XXL, Guess Who, 3 Sud Est, Lidia Buble, Adrian Sînă, Alina Eremia, Lora, Irina Rimes, Raluka, Feli, Vescan, La Familia, Nicole Cherry, Ruby, Ami, The Motans, Fly Project, Andreea Bălan și Daniel Iordăchioaie.

Intrarea este liberă. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
plajistul hipsterist
15 mai 2017
Darmati orinduirea cea crunta si nedreapta.

Minunat!Au fost demolate ,,Chioscurile si dusurile ceausiste''care se aflau la marginea plajelor si vor fi inlocuite numai cu ,,baruri bici, capitaliste''aflate in mijlocul plajelor. ,,la botu calului''Dusuri nu!Apa costa.Cearceafurile pentru plaja vor fi inlocuite cu baldachine contra cost..Opinia publica a plajelor sugereaza Prea-mariei sa amenajeze si locuri de parcare in locul ruinelor,,ceausiste''si daca se poate chiar si pe diguri.Ce minunat va fi.

Dragnea
15 mai 2017
La pușcărie cu penalii din turism

Se amenajează pe bani publici și o să administreze plaja machedonii familia cușu așa cum au m-ai făcut-o de la revoluție încoace.

nazi
15 mai 2017
opinie

''Ura înca o reduta cucerita in lupta impotriva comunismului.Am invins''

Selfie....adica oras "cu fata" la mare
15 mai 2017
D-ale constantenilor

Daca primarul care nu a facut nimic pentru plaja Modern(si pentru Constanta) a fost aplaudat,laudat si 4 mandate reales,va dati seama cate mandate de primar va castiaga Fagadau pentru ca a taiat "balariile de pe mal " ? Va dati seama ce insemnatate are "igienizarea falezei" ? Mai,oameni buni,voi sunteti constienti de importanta zilei de azi ? Faaantastic.... ! Traim clipe istorice,unice in viata unui constantean. Nici nu-mi vine sa ma gandesc.Sa sune sirenele,sa bata clopotele,sa vada toata lumea cum calca Fagadau in cacatii lui Mazare.Pentru noi constantenii,secolul XXI va fi secolul lui Fagadau sau nu va fi deloc.

piratu'
15 mai 2017
ba, esti nebun?

In 2 sapt se reabiliteaza plaja??? Cu dusuri si vestiare?? Aidi bre.....

dumitru
15 mai 2017
pl. modern

Multumesc ANDREEA ca nu ai uitat de reclamatia mea.Aceeasi reclamatie am facut-o si la Neptun tv dar probabil nu au vrut sa deranjeze pe machidonii care sunt stapani pe plaja constantenilor!!!!!!!!!!!!!!!!!

liviu burebista
15 mai 2017
Bar "bici" din cacat sa si pocneasca

Sa vedem pe mana caror mafioti va ajunge plaja Modern? Mai ramase-se o plaja unde putea omul sa faca plaja pe cearsaf, dar de acum a disparut si aceasta alternativa, ca plaja va fi acaparata de banditii cu baldachine, sezlonguri si umbrele. Traiasca Romania Capitalista. Nici in comunism nu a fost bine , dar acum este intrecuta orice masura. Nu mai exista umanism, morala, bunsimt. Avem parte numai de mitocani care au privatizat pana si aerul pe care i-l respiram. I-mi este scarba , huoooooooooo.

moromete
15 mai 2017
liviule burebista,

punem pariu ca deja locul unde erau constructiile ,,comuniste,,,este rezervat si acolo vei vedea un ,,otel,,hotel ridicat de mokangii ocrotiti politic?O sa fie cu bariere,ma baiatule,si te va costa accesul pe plaja ,,inchiriata,,100 de lei,cel putin.asa se ia cu japka litoralul ,pas cu pas.au ajuns toti neavenitii stapani pe plajele noastre.in privinta comunismului,atunci se facea turism adevarat,mai baieti,era bataie la propriu sa prinzi un loc in statiuni.Daca e mai rentabil sa darami ceva care se poate renova,imi cer scuze,e ,,noaptea mintii,,.

Gica contra
15 mai 2017
Din potriva ....eu crad ca plaja modern se va intoarce in sec XVIII

Tot ce s-a construit dupa perioada Comunismului este si va fi un mare esec ......vazut , demonstrat , iar daca se construieste ceva dureaza cu aprox 300-500 ori mai mult ca si timp de executie ! Asa ca ....adio plaja modern !

haoleu
20 mai 2017
care ceausescu, frumoaso?

constructiile de pe plaja "Modern" au fost ridicate mult inainte de Ceausescu; Ceasca nu a facut nimic pe acolo...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.6493 secunde