Podul Agigea, testul de stres pentru sudul litoralului. Nici închis pentru reabilitare, nici complet deschis pentru turiști!

509
Podul Agigea, testul de stres pentru sudul litoralului. Nici închis pentru reabilitare,  nici complet deschis pentru turiști! - fotofondpodagigea-1466089638.jpg
Sezonul estival s-a deschis deja de câteva săptămâni, iar turiștii au început să sosească pe litoral. Încă din week-end-ul trecut, la ieșirea de pe autostrada A4, spre sudul litoralului, s-au format cozi pe podul Agigea, care nu a fost nici închis pentru reparații, dar nici nu este complet deschis circulației.


Traficul se desfășoară în continuare restricționat, numai pe câte o bandă de mers și numai pentru mașinile mici. În felul acesta, drumul se sugrumă foarte mult în zonă și se formează coloane de zeci de mașini, care trebuie să circule cu 50 de km pe oră, la o distanță de minimum 80 de metri una față de cealaltă. 


Deși, recent, s-a dat în folosință și podul nou, de la intrarea în port, majoritatea turiștilor aleg traseul vechi către sudul litoralului, știind că podul de la Agigea nu este închis. Operatorii economici din sudul litoralului sunt nemulțumiți că, deși nu se lucrează pe pod, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România menține restricțiile de circulație, ceea ce creează ambuteiaje, întârzieri, disconfort și mulți nervi pentru turiștii veniți să se relaxeze la mare.


Prezenți la întâlnirea dintre Federația Patronatelor din Turismul Românesc și membri ai Guvernului și Parlamentului, reprezentanții hotelierilor din sudul litoralului se plâng că turiștii sunt nevoiți să stea în trafic în loc să stea pe plajă și că sunt descurajați astfel să meargă spre stațiuni. "Dacă nu se fac reparații și nu se lucrează deloc pe pod, măcar să lase circulația deschisă pe ambele benzi pe sens și nu se va mai sugruma traficul nici la sosire și nici la plecare. Așa au procedat anul trecut, în perioada sezonului estival, de ce nu ar face la fel și anul acesta? Vine omul sute de kilometri, de-abia așteaptă să facă o baie în mare și noi îi punem să stea pe drum", ne-a declarat reprezentantul unui hotel din stațiunea Eforie Nord.


Restricții de circulație până pe 30 iunie


CNADNR a anunțat în cursul zilei de ieri că, până la data de 30 iunie, se mențiune măsura de restricționare a circulației autovehiculelor mai mari de cinci tone, pe podul de la Agigea, fiind permis exclusiv traficul autovehiculelor destinate transportului de persoane și a celor de intervenție de urgență. "De asemenea, traficul rutier se va desfășura în continuare pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km pe oră. Menționăm că restricțiile de circulație sunt determinate de lucrările de reabilitare a podului", precizează reprezentanții CNADNR. Aceștia recomandă mai multe rute ocolitoare, inclusiv pe noul pod de la intrarea în port.


Probleme contractuale


La sfârșitul lunii martie, conducerea CNADNR invoca, într-un răspuns către "Cuget Liber", "probleme contractuale" care țin pe loc lucrările de reabilitare a podului Agigea. "Luând în considerare problemele contractuale apărute în timpul implementării contractului, și nu numai, (lipsa unei variante a traficului greu etc.), lucrările de reabilitare sunt estimate a fi reluate imediat după soluționarea acestor probleme. Luând în considerare dificultatea problemelor de tip contractual, nu putem prezenta un grafic de execuție aferent lucrărilor rămase de executat", se arată în răspunsul oficial semnat sec "CNADNR SA".
Între timp, restricțiile au fost prelungite de mai multe ori și rămâne de văzut ce măsură se va lua după 1 iulie, când expiră ultima restricție, având în vedere că aceea este perioada de foc a sezonului estival.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6669 secunde