Policlinica CF Port, de 44 de ani în slujba pacienţilor. „Nu au fost efectuate niciodată lucrări ample de renovare”

2155
Policlinica CF Port, de 44 de ani în slujba pacienţilor. „Nu au fost efectuate niciodată lucrări ample de renovare” - jos-1605457507.jpg

Articole de la același autor

Policlinica CF Port are o vechime de 44 de ani şi în tot acest timp, aici nu au fost efectuate niciodată lucrări ample de renovare şi reparaţii. Desigur, s-a încercat mereu să se cârpească, pe ici-acolo, dar ceva de amploare nu a avut loc. Cu toate acestea, pacienţii rămân fideli clinicii, datorită serviciilor pe care aceasta le oferă, cât şi medicilor care i-au pus pe picioare ori de câte ori s-au aflat în suferinţă.

La primele ore ale dimineţii, policlinica este luată cu asalt de către pacienţii cu diferite probleme de sănătate, care aşteaptă cuminţi în faţa uşilor pentru a fi chemaţi de către unul dintre angajaţi, în scopul efectuării investigaţiilor medicale de care au nevoie.

„Ştim că aici nu sunt condiţii ca la alte clinici, dar de fiecare dată când m-am prezentat la medic, am primit un tratament bun, care m-a pus pe picioare. Sper ca, la un moment dat, să fie renovat şi acest spaţiu şi adus la nivelul altor unităţi de profil din judeţ”, ne-a declarat Irina M. „Este adevărat că nu-s condiţii de patru stele, dar medicii sunt, iar serviciile la fel. Înăuntru, însă, clădirea necesită reparaţii serioase”, a completat Ilie V., un alt constănţean.

Pentru ca persoanele suferinde care li se adresează să fie în siguranţă, încă de la începutul pandemiei, la intrare a fost înfiinţat sectorul de triaj epidemiologic, unde există şi un punct de recoltare pentru testările anti Sars-CoV-2. În al doilea rând, pentru cei care nu ştiau, între timp au fost activate serviciile de Medicina Muncii, care asigură analizele pentru salariaţi, atât pentru personal navigant, cât şi cei din industria Horeca sau alte companii din domeniul portuar. Evident, în caz că nu ştiaţi cabinetele medicale lucrează în contract cu Casa Judeţeană de Pensii, deci consultaţiile pot fi gratuite, cu o trimitere de la medicul de familie. În plus, de ceva vreme, a declarat directorul Spitalului CF Port, de care aparţine şi policlinica, dr. Iuliana Botezatu, se pot face nişte investigaţii speciale, indicele gleznă-braţ, care determină în dinamică fluxul arterial. Deci, analize, consultaţii se fac pentru toate specializările. Mai rămâne ca şi condiţiile în care policlinica îşi primeşte pacienţii să se schimbe. Deocamdată, au fost înlocuite instalaţiile electrice, iar pe viitor se are în vedere renovarea tuturor cabinetelor medicale.

„Policlinica a fost dată în folosinţă în anul 1976, dar de atunci nu s-a dat o bidinea sau o pensulă. Noi vrem acum să reabilităm clădirea, să facem reparaţii în toate sediile, nu doar aici. La sediul de pe bulevardul 1 Mai, de exemplu, vrem să reparăm grupurile sanitare, să înlocuim conductele, instalaţia electrică. În Port mai este nevoie şi de lucrări de reparaţii capitale la acoperiş, la faţadă etc”, a completat directorul.

Anul acesta, Spitalul CF Port a devenit unul dintre sectoarele active de triaj epidemiologic ale Constanței, având posibilitatea să efectueze și testele anti Sars-Cov-2.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6195 secunde