Preacucernicul Părinte Timoteiu Popa, cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol

508
Preacucernicul Părinte Timoteiu Popa, cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol - soceanu-1635272060.jpg

Articole de la același autor

Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, i-a acordat titlul de „cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol” Preacucernicului Părinte Timoteiu Popa.

Edilul recunoaşte meritele acestuia şi a descris în câteva cuvinte cariera pe care preotul a avut-o până în prezent.

„Duminică 24 octombrie 2021, cu ocazia slujbei de la Biserica Sfântul Proroc Ilie i-am înmânat, împreună cu domnul viceprimar Florin Zisu, titlul de „Cetăţean de Onoare al oraşului Techirghiol” Preacucernicului Părinte Timoteiu Popa, acordat prin hotărâre a Consiliului Local Techirghiol în şedinţa din data de 21 octombrie 2021. Cu o îndelungată activitate liturgică, misionară și filantropică cât și de cadrul didactic, ca profesor de religie, în orașul Techirghiol, Preacucernicul Părinte Timoteiu Popa, din anul 1984 de când a devenit paroh la Parohia Techirghiol, a manifestat o permanentă purtare de grijă față de credincioșii parohiei.

În anul 1984, devine paroh al parohiei Techirghiol, prin retragerea părintelui Iacov Antohi, timp de 23 ani, până în anul 2007. În această perioadă a coordonat activitățile de execuție și finalizare a picturii Bisericii, păstrând în același timp și buna rânduială a sfintelor slujbe.

În anul 2020, după o perioadă de 46 de ani de slujire preoțească, în care a botezat, a cununat, a prohodit și a întărit mii de suflete, părintele Timoteiu Popa a iesit la pensie, fiind îmbisericit până la sfârșitul vieții pământești, în biserica „Sfântul Proroc Ilie”, unde a slujit vreme de 36 de ani”, a transmis primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, prin intermediul paginii sale personale de Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3441 secunde