Pregătiri pentru reluarea activității la sanatorii. "La Techirghiol, se renovează după carantinați"

2475
Pregătiri pentru reluarea activității la sanatorii.

Articole de la același autor

Din cauza pandemiei de coronavirus, bolnavii care au nevoie de tratamente balneare și de recuperare au fost nevoiți să renunțe, în ultimele luni, la programările pe care le aveau făcute. De câteva zile, însă, se aude că unitățile sanitare care furnizează populației astfel de servicii ar putea fi redeschise.

Foarte mulți bolnavi, bătrâni, în special, au nevoie de tratamentele pe care sanatoriile, spitalele și policlinicile le oferă, pentru a se putea simți mai bine. Unii au probleme cu picioarele, alții cu spatele, cu articulațiile, și toate acestea nu pot fi tratate la domiciliu pentru foarte mult timp. Este nevoie de proceduri specifice, care să îi pună pe picioare.

Spre exemplu, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol (SBRT) speră că își va deschide porțile după data de 15 iunie. Potrivit managerului Elena Roxana Almășan, la acest moment, așteaptă să li se transmită când își pot relua activitatea de dinainte de starea de urgență.

"Noi suntem pregătiți, dar trebuie să eliberăm spațiul de carantinați. În prezent, nu mai avem foarte mulți, pentru că, între timp, s-au schimbat regulile carantinării și sunt aduși la noi doar cei care fug din izolare sau nu respectă izolarea. În rest, s-a cam golit sanatoriul. Ca urmare, am început să renovăm și să reparăm ce au stricat cei care au fost aduși aici în ultimele două luni, dezinfectăm și am putea ca după data de 15 iunie, dacă nu o să ne mai aducă carantinați, să putem deschide. Un pavilion îl pregătim deja și când se va goli și acesta, îl vom putea pregăti pentru pacienți. Tot după această dată, vor fi redeschise și Băile Reci. Pentru siguranța bolnavilor, am elaborat un plan foarte bine pus la punct. Cert este că, până la noi reglementări, în sanatoriu se vor efectua doar anumite proceduri terapeutice", a declarat, managerul, pentru "Cuget Liber".

Măsuri de siguranță pentru pacienți

Este vorba despre procedurile kinetice individuale, care se vor face în spații de tratament adaptate condițiilor impuse de contextul epidemiologic actual.

Potrivit dr. Mădălina Iliescu, pacienții vor fi instruiți despre măsurile de prevenire și despre noile circuite din SBRT de către medicii curanți. Totodată, vor fi puse afișe de informare în locurile vizibile, precum și pe televizoarele din spațiile comune, cu sfaturi medicale, psihologice, metode de prevenție, simptomatologie etc. Pentru cei care preferă să meargă la Eforie Sud, fostul Spital de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală (SOTRM), actualmente secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța se va deschide de marți, 2 iunie. Potrivit dr. Bogdan Obadă, directorul medical al SCJU, pentru moment se va deschide doar secția de recuperare, atât pentru serviciile de ambulatoriu, cât și pentru spitalizarea continuă, care se va face, deocamdată, numai pentru un număr de 25 de paturi. "Marți sunt, deja, programați pentru internare opt pacienți. În același timp, s-a reluat activitatea și la Policlinica 2, unde oamenii pot merge pentru diferite proceduri", a completat dr. Obadă.

De asemenea, se aude că și la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord se fac pregătiri pentru reluarea activității. Din păcate, până la închiderea ediției nu am putut lua legătura cu managerul instituției, dr. Anatoli Covaleov, pentru a afla cu exactitate, care este data reluării procedurilor din cadrul unității. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8737 secunde