Se deschid cabinetele oftalmologice. Care sunt condițiile pentru a fi acceptat la consultație

311
Se deschid cabinetele oftalmologice. Care sunt condițiile pentru a fi acceptat la consultație - fondoftalmologiesursadocrojpg-1589562719.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru constănțenii cu probleme de vedere. Dacă până acum, aceștia au recurs la tot felul de metode pentru a-și calma durerile acasă, începând de luni, 18 mai, se vor putea prezenta în aproape orice cabinet de profil din oraș pentru a-și alina durerile și pentru a li se recomanda cel mai potrivit tratament.

De două luni de zile, unii oameni se tot chinuiesc cu dureri înțepătoare de ochi, usturimi sau alte probleme oftalmologice, pe care, din păcate, nu au avut unde să și le trateze. Desigur, dacă pacientul suferă de o infecție puternică sau o urgență, el s-a putut prezenta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, dar dacă suferă de o problemă care nu este atât de gravă, trebuie să suporte, cum poate, durerea, să își pună picături în ochi recomandate de medic prin telefon. Dacă în cazul cabinetelor stomatologice, lucrurile s-au rezolvat într-un fel, în sensul că până la redeschiderea lor în totalitate, câteva și-au reluat activitatea pentru asigurarea urgențelor, în cazul altor tipuri de cabinete situația a fost cu totul alta. Mai mult decât atât, pentru că nu am scăpat, încă, de inamicul invizibil cu care ne luptăm zi și noapte, noul coronavirus, medicii care se vor prezenta la datorie de săptămâna viitoare au fost nevoiți să ia măsuri suplimentare de protecție atât pentru ei cât și pentru pacienți.

Potrivit dr. Eliza Avram, în această perioadă, prioritatea principală a tuturor este să ne menținem sănătoși și pentru a face acest lucru trebuie să ne asigurăm că atât noi, cât și suprafețele pe care le atingem sunt perfect curate și dezinfectate. În acest sens, cabinetele oftalmologice s-au dotat cu soluții dezinfectante pe bază de clor, geluri pentru mâini, mănuși, măști. În plus, a precizat medicul, unii dintre ei și-au făcut rost, între timp, de lămpi cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului.

Dr. Farah Constantin a declarat că pentru a preveni răspândirea virusului Covid 19 și pentru a micșora riscurile pentru pacienți și pentru echipa medicală, consultațiile se vor desfășura în această perioadă urmând câteva măsuri obligatorii. Spre exemplu, a precizat specialistul cu o zi înaintea programării, se face un triaj telefonic, adică veți răspunde la unele întrebări. Acestea se referă la faptul dacă aveți simptome de răceală sau gripă (febră, frisoane sau tuse), dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus în ultimele 14 zile și mai ales dacă ați intrat în contact cu persoane pozitive sau suspecte.

Aceste întrebări se găsesc, de altfel, și în formularul pe care o să-l semnați în ziua programării. "Pacienții trebuie să vină la clinică purtând mască obligatoriu și fără însoțitori, aceștia fiind acceptați numai în cazul copiilor sau vârstnicilor greu deplasabili sau cu o vedere foarte slabă", a explicat medicul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4295 secunde