PREGĂTIȚI BANII! Încep LICITAȚIILE pentru ÎNCHIRIEREA PLAJELOR

1321
PREGĂTIȚI BANII! Încep LICITAȚIILE pentru ÎNCHIRIEREA PLAJELOR - plajavenus-1365689702.jpg
Cu numai două săptămâni înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" (ABADL) anunță demararea procedurilor pentru închirierea sectoarelor de plaje care nu se află, în prezent, în exploatarea niciunui agent economic. În cursul zilei de miercuri, 10 aprilie, ABADL a afișat pe site-ul instituției anunțul de demarare a licitațiilor pentru transmiterea dreptului de folosință a plajei Mării Negre. 


Procedura aplicată pentru atribuirea contractului de închiriere a sectorului de plajă este licitația publică. Contractul de închiriere poate fi pe unul sau două sezoane estivale. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul Administrației Bazinale de Apă "Dobrogea-Litoral" - Biroul Mecanism Economic și Sinteze Economice, str. Mircea cel Bătrân nr. 127. Prețul unui caiet de sarcini este de 250 de lei (TVA inclus). 


Ofertele pentru licitație se pot depune la secretariatul ABADL. Data limită de depunere a ofertelor, redactate în limba română, este de 19 aprilie 2013, ora 16,00. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ABADL în perioada 20 - 23 aprilie. Durata de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora. 


Cine poate participa la licitație 


Potrivit Ordinului ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice pentru aprobarea instrucțiunilor privind organizarea și desfășurarea licitației publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajei Mării Negre, la licitație pot participa operatori economici care adminis-trează structuri de primire turistice, proprietari ori administratori de ansambluri rezidențiale care desfășoară activități de turism, operatori economici care desfășoară activități de divertisment, agrement și / sau sportive. De asemenea, se pot înscrie autoritățile administrației publice locale care pot încheia contracte de închiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor pentru perioada unuia sau mai multor sezoane estivale. Mai multe persoane juridice au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune oferta comună, fără a fi obligate să își legalizeze din punct de vedere formal asocierea.


Pe lângă condițiile financiare, firma care dorește să închirieze un sector de plajă trebuie să nu fie datoare la stat și să aibă obiecte de activitate legate de turism sau organizări de evenimente de divertisment ori sportive. Prețurile se regăsesc în caietul de sarcini și diferă în funcție de zona unde se află plaja și pot pleca de la 1 leu până la peste 10 lei pe metrul pătrat. Cele mai scumpe plaje sunt cele din Mamaia, unde, vara trecută, s-a plătit chiar peste 10 lei pentru metrul pătrat de nisip închiriat. În porțiunile care nu sunt foarte căutate și unde vin mai puțini turiști, prețul a fost de 2-3 lei pe mp. O parte destul de însemnată din plaje este în continuare în exploatare, numeroase contracte de anul trecut fiind încheiate pe două sezoane estivale, inclusiv pentru 2013. 


Astăzi va fi făcută publică lista sectoarelor disponibile 


Pe lista sectoarelor propuse se vor regăsi zone din Năvodari și sudul litoralului, inclusiv Vama Veche, 2 Mai, unde plajele concesionate au fost destul de puține. În cazul în care nu vor fi oferte suficiente pentru anumite sectoare, licitațiile vor fi reprogramate, fiind necesare minimum două oferte eligibile pentru a putea fi adjudecată licitația. Lista completă a sectoarelor de plajă scoase la licitație pentru anul acesta o puteți găsi, începând de astăzi, pe site-ul Administrației Naționale "Apele Române", în secțiunea Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" - Licitații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Aprilie 2013
Stire din Social : Allah Bair - Povestea firului de iarbă
Pagina a fost generata in 0.3377 secunde