Premieră la Galați. O pacientă care suferă de 14 ani de diabet a primit o pompă cu insulină

268
Premieră la Galați. O pacientă care suferă de 14 ani de diabet a primit o pompă cu insulină - diabet-1656957064.jpg

Articole de la același autor

O pacientă care suferă de diabet zaharat de mai bine de 14 ani și care era dependentă de injecțiile cu insulină a primit o pompă cu insulină. Astfel de dispozitiv a fost montat pentru prima dată la Galați, potrivit Antena3.ro


La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf.Apostol Andrei” a fost montată luni prima pompă de insulină unei paciente care suferă de diabet zaharat, de mai bine de 14 ani fiind dependentă de injecțiile cu insulină.

„Până acum, aceste pompe care administrează automat insulina necesară în corp 24 de ore pe zi erau montate în alte centre medicale din țară, în special în spitalele din Iași.

Aceste dispozitive medicale preiau o parte din funcțiile pancreasului, eliberând cantitățile necesare de insulină, inclusiv dozele de corecție, înlocuind astfel clasicele injecții.


Pentru pacienți efectele pozitive sunt multiple: fără injecții, cantitatea necesară de insulină este mult mai bine dozată, menținerea nivelului glicemiei la valori normale și scăderea episoadelor severe de hipoglicemie”, spune Costel Fotea, președintele Consilului Județean Galați


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.412 secunde