Primul tău loc de muncă. Statul le dă bani tinerilor să-și caute de muncă în străinătate

342
Primul tău loc de muncă. Statul le dă bani tinerilor să-și caute de muncă în străinătate - primullocdemunca1-1451831381.jpg

Articole de la același autor

Tinerii din Constanța care nu își găsesc un job și ar vrea să-și încerce norocul peste hotare au acum șansa de a se angaja în statele Uniunii Europene. Este vorba despre programul "Primul tău loc de muncă" - "Your first Eures Job", derulat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, timp de doi ani, până la finele lui 2017. Programul este unul specific de mobilitate în Uniunea Europeană și are ca scop principal sprijinirea tinerilor să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau o ucenicie într-o altă țară a Uniunii Europene, în Norvegia sau Islanda, și sprijinirea angajatorilor să-și găsească forță de muncă de calitate. "Aceste obiective se pot realiza prin servicii de consiliere, mediere, recrutare, folosind capacitatea rețelei serviciilor publice și a rețelei Eures. Rezultatul concret în urma aplicării la acest program este plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenții de mobilitate", explică reprezentanții ANOFM.

Potrivit acestora, prin intermediul programului, tinerii pot obține sprijin financiar pentru o deplasare în străinătate, în vederea unui interviu, dar și pentru formare, recunoașterea calificărilor sau cheltuielilor de mutare. La programul "Primul tău loc de muncă" pot participa candidații care au mai puțin de 35 de ani, cu diferite niveluri de studii și experiență profesională. Totodată, întreprinderile mici și mijlocii pot solicita prin intermediul programului sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de formare a noilor angajați, stagiari sau ucenici și pentru a-i ajuta pe aceștia să se instaleze.

De asemenea, tinerii pot contacta oricare din cele opt țări participante la proiect pentru a obține informații despre proiect și oportunitățile de ocupare. La Constanța, aceștia se pot adresa consilierului Eures Elena Pană, din cadrul AJOFM Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5986 secunde